2008-04-08

Vårdval Stockholm - en succé

Sedan Vårdval Stockholm infördes vid årsskiftet har tillgängligheten ökat markant. Jämfört med de två första månaderna förra året har andelen besök i öppenvården ökat med 9,8 %. Snacka om att förbättra tillgängligheten för medborgarna.

Kritiken från socialdemokraterna och Mona Sahlin om att det är de "rika" kommunerna och stadsdelarna som gynnas på de sämre lottades bekostnad står sig slätt när den konfronteras med verkligheten. Statistiken talar nämligen sitt tydliga språk. Mest ökar besöken i Nynäshamn (46 %), Botkyrka (32 %) och Rinkeby-Kista (28 %).

Redan efter två månader kan vi således konstatera att Vårdval Stockholm utvecklats till en succé.

Källa: DN

1 kommentar(er):

Anonym,  8 april 2008 21:30  

Det är förstås *ett* sätt att läsa statistiken. Ett annat är att dessa platser är tvungna att låta sina patienter komma tillbaka på flera, kortare besök eftersom de blev av med 20-40% av underlaget i det förra systemet.
Med de incitament man lagt upp är det inte speciellt förvånande att de försöker kompensera. Om det sedan är effektivt är en annan femma. Saker som förut sköttes över telefon ska nu ske på plats... För man får inga pengar för stödsamtal eller efterforskningar!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP