2008-11-29

Detaljstyr inte kommunerna

Det var ett klart och tydligt besked som partiledningen fick på andra och sista dagen av moderaternas framtidskonvent - detaljstyr inte kommunernas verksamhet.

Rapporten från den arbetsgrupp som hade till uppgift att ta fram förslag på kommunalpolitisk förnyelse höll dessvärre inte samma kvalitet som de övriga (om invandring, sjukvård, miljö samt jobb, välfärd och kunskap). Dessutom hade den offentliggjorts utan förankring hos de ledande moderata kommunala företrädarna i landet, vilket hade skapat ett stort missnöje bland många av ombuden.

Från Stockholmsregionen lade vi därför ett tiotal ändringsförslag i syfte att bl a höja nivån på diskussionen om kvalitet i förskolan från att enbart handla upp barngruppernas storlek till att se andra faktorer såsom personalens engagemang och kompetens liksom lokalernas utformning. Eller att attraktionen som arbetsgivare inte kan reduceras till en fråga om heltid eller ej.

Vi förde också fram kriterier som valfrihet och konkurrensneutralitet, uppföljning samt tydligt och delegerat ansvar. Partiledningen valde att kompromissa på några punkter, övriga vann vi med en tydlig majoritet i omröstningarna.

Läs också: Aftonbladet SVT DN SvD

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP