2008-11-18

Ett dråpslag mot svensk bilindustri

Samtidigt som SAAB och Volvo kämpar för sin överlevnad kommer centerpartiet med det (för att uttrycka sig diplomatiskt) ogenomtänkta förslaget att förbjuda bensindrivna bilar om bara 17 år. Om regering och riksdag skulle fatta ett sådant beslut vore det ett dråpslag för svensk bilindustri med SAAB och Volvo i spetsen, för att inte tala om effekten på svensk ekonomi.

Förslaget är dessutom helt orealistiskt. Att på så kort tid byta ut hela den svenska fordonsparken låter sig rimligen inte göras, i synnerhet som det än så länge inte finns realistiska alternativ. Men vissa partier tycks vara beredda att offra vad som helst på klimatideologins heliga altare.

Vore det inte bättre om centerpartiet istället släppte sina låsningar när det gäller kärnkraften och lät den ersätta annan miljöovänlig energiproduktion som kol och olja. Det vore en miljösatsning värd namnet.

Källor: Expressen SvD SvD Ledarbloggen Aftonbladet

1 kommentar(er):

Anonym,  30 november 2008 18:44  

Sa redan när regeringen höjde bensinskatten att "Regeringen vet inte vad de gör". De enda som kan glädjas nu är väl miljöpartiet som har i sitt program att stoppa tillväxt.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP