2009-02-09

Maffiametoder

Att mitt förra inlägg om den vilda sopåkarstrejken var ett laddat ämne märks inte minst på några av de inte alltför nyanserade kommentarerna.

Idag avslöjar dessvärre Svenska Dagbladet att några av de strejkande tagit till rena maffiametoderna och besökt en kollega som inte ville delta i den olovliga strejken i hans hem och skurit sönder hans bildäck.

Jag väntar med spänning på Roger Mogarts kommentar till den senaste utvecklingen i denna konflikt med italienska förtecken.

5 kommentar(er):

Anonym,  9 februari 2009 22:17  

Jomen nu vaknade väl en lidingömoderat med! Börjar det lukta sopor ute hos dig, eller vad är det som fått dig att sticka näsan ur regeringskoman?

Ta du och lägg fram något objektivt som bevisar a) att det ens HAR hänt eller b) att det i så fall inte är LLAB eller svartfoten som skurit sönder dem själv...

Grottolle 10 februari 2009 09:39  

Nu avslöjar inte Svenska Dagbladet att arbetskompisarna hans har skurit sönder däcken utan dom tror det i sin fantasi. Tänk att ett komunalråd kan gå ut med sådana uppgifter utan att det fins några bevis. Att inte Stockohlms stads politiker vill ta sitt ansvar som arbetsgivare ska ju inte gå ut över sopgubbarna.

Anonym,  10 februari 2009 13:10  

Grottolle!

Du får faktiskt lära dig att skilja på begreppen om du ska delta i debatten. Politikerna i Stockholms stad är INTE arbetsgivare för sopåkarna, de är kunder till LLAB som vann upphandlingen.

LLAB är deras arbetsgivare och de erbjuder sopåkarna löner i enlighet med gällande kollektivavtal.

Anonym,  10 februari 2009 13:13  

Problemet Anders för socialister som Grottolle är att i hans värld så borde det inte få finnas andra arbetsgivare än det offentliga, därför har de väldigt svårt att hålla isär begreppen.

Grottolle 10 februari 2009 14:16  

Anders sa...

Ja du Anders som jag vet så är komunerna skyldig att ordna med soperna. Och om dom sedan sätter bort jobbet åt någon annan så hjälper inte det. Komunen blir då huvudarbetsgivare. Det är bara du läser arbetsmiljölagen. Så det är inget att diskutera. Varför tror du annars att förre statsministern GP åkte dit för arbetsmiljöbrott.

annonym.

Ja nu har jag alltid jobbat åt privata företag. Men samma regler gäller dom som komunerna..

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP