2009-02-07

Prioriteringar

Kalix kommun erbjuder skolbarnen att spela bowling gratis. Det är ju generöst, men det kanske hade varit mer ansvarsfullt om man först avsatt pengar till de anställdas löner.

1 kommentar(er):

Staffan Strömbäck 8 februari 2009 12:18  

Jag besökte Kalix för en månad sedan. Det finns några moderater som tycker att det här är åt skogen, men de flesta kalixborna verkar rätt nöjda med sakernas tillstånd. De vet ju att staten inte kommer att tillåta att det går helt åt skogen.

Och så sitter de fast i ett tänkande som går ut på att skogarna och malmen exploateras av Stockholmare, så därför är det inte mer än rätt att de får lite stöd från "sörlänningarna".

Intressant är att för 25 år sedan hade Kalix den 3e lägsta kommunalskatten i hela landet! Innan det kommunala skatteutjämningssystemet infördes. Har skrivit om det här http://staffanstromback.blogspot.com/2009/01/kalix-inte-i-kris.html

Det går nog inte att leda i bevis, men jag är övertygad om att just införandet av kommunal skatteutjämning (jag tror det vara 1985) var det som fick budgetdiciplinen i många norrlandskommuner att erodera...

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP