2009-09-13

Fördel Alliansen

I såväl Aftonbladet som Expressen kan man läsa att Alliansen leder över oppositionen enligt SKOP, men att resultatet är det omvända i Sifo.

Oavsett vem som har rätt kommer det att bli ett mycket spännande val där utgången än så länge är helt öppen. Själv tror jag att att förtroendefrågan kommer att bli helt avgörande och där leder Freedrik Reinfeldt över Mona Sahlin med hästlängder.

Av lika stor betydelse är vilka småpartier som lyckas hålla sig kvar och huruvida Sverigedemokraterna tar sig in eller ej. Kristdemokraterna verkar vara mest i riskzonen, men även Vänsterpartiet och i någon mån Centerpartiet lever farligt.

De rödgrönas inre konflikter kommer också att spela roll såvida de inte lyckas enas i en rad viktiga frågor i god tid inför valet. Vid den här tidpunkten före förra valet hade Alliansen i princip ett färdigt gemensamt regeringsprogram, de rödgröna har knappt kunnat enas om någonting.

Det är först på valdagen det avgörs, men såsom de rödgröna fortfarande spretar är det tveksamt om de kommer att kunna presentera ett trovärdigt regeringsalternativ. Jag tror nog att det är fördel Alliansen trots allt.

Läs även: Göran Pettersson

3 kommentar(er):

Anonym,  13 september 2009 10:01  

Glöm inte att miljöpartiet nu är det största partiet efter de två stora.
Mp:s stadiga uppgång kommer att avgöra att det rödgröna vinner valet!

Anonym,  13 september 2009 11:50  

Inte om det sker på bekostnad av S och V.

Anonym,  13 september 2009 17:19  

Det ser halvmörkt ut, iaf om dagens opinion står sig. Då är risken stor att SD kommer in eftersom de får högre siffror i valet än i opinionsundersökningar. KD riskerar att åka ur riksdagen. Detta är en naturlig följd av att man tappat sin identitet - KD-väljare tycker att de lika gärna kan rösta på något av de övriga borgerliga partierna eller SD.

Invandringspolitiken bör bli mer moderat framöver, då tar SD inte fler borgerliga väljare. Även här på Lidingö.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP