2009-09-07

(S)vagt stöd bekräftas av DN/Synovate

I valet till Europaparlamentet i juni kom Socialdemokraterna först på fjärde plats i Stockholm, slagna av såväl Moderaterna som Folkpartiet och Miljöpartiet. Nu bekräftas partiets prekära läge i Stockholmsregionen av DN/Synovates väljarbarometer.

Stödet för Socialdemokraterna i Stockholm visar sig återigen vara rekordsvagt, bara drygt hälften av vad Moderaterna får i samma undersökning

Hur det ser ut på Lidingö visar inte undersökningen, men en hint kan vara att Socialdemokraterna endast fick 6,65 % av rösterna i Europaparlamentsvalet och att trenden i Stockholm och kranskommunerna brukar följas åt (fast på lite olika nivåer i respektive kommun).

Storstadsväljarna är uppenbarligen inte så imponerade av Sahlins rödgröna röra. Tanken på att Lars Ohly skulle kunna bli finansminister och Peter Eriksson utrikesminister kanske skrämmer mer än det lockar. Eller så är det så enkelt att Stockholmarna hellre vill höra på en ledare som pratar om arbete och tillväxt istället för kvotering och höjda skatter.

Läs även: Dick Erixon Göran Pettersson Tokmoderaten Olah Örtengren DN DN DN DN DN SvD Expressen

3 kommentar(er):

Anonym,  8 september 2009 kl. 23:05  

Att ha en person som står för internationell solidaritet och vet mycket om utrikespolitik som utrikesminister eller en person som kan svenska finanser och tar ansvar för dem som finansminister vore väl inte helt fel. Men ni borgare skulle väl aldrig få för er att placera era ministerposter på det sättet?

/Skoog

Sven,  8 september 2009 kl. 23:11  

Det är väl just vad Moderaterna har gjort!

Anonym,  9 september 2009 kl. 09:02  

knappast...
/Skoog

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP