2010-01-05

Är barnen till för förskolan eller tvärtom?

Huvudrubriken i Dagens Nyheters pappersupplaga (men av någon anledning tycks artikeln inte finnas på webben) är "Vårdnadsbidrag leder till stängda förskolor".

Jaha, och? Är barnen till för förskolan eller tvärtom? Om platserna inte efterfrågas är det väl naturligt att de avvecklas.

Dessutom är det en utveckling som bara påbörjats då andelen kvinnor i barnafödande ålder nu minskar och den puckel vi just nu ser i förskolan de närmaste åren kommer att flyttas över till grundskolan. Således kommer antalet förskoleplatser att minska alldeles oavsett vårdnadsbidraget, medan antalet skolplatser kommer att öka.

Vinklingen på hela artikeln är dessutom väldigt tendensiös, barn mår bäst av att gå i förskolan och de föräldrar som väljer annorlunda vet inte sina egna barns bästa. Förbehållslöst låter sig DN:s reporter här bli ett språkrör för de krafter som tycker att de vet bättre än föräldrarna själva.

Till råga på allt raljerar man med föräldrarna som tydligen till stor del är invandrare när man skriver att vårdnadsbidraget är en "bonus som råkar sammanfalla med traditionen att man inte bör lämna bort sina små barn".

Men vad är det för fel på den inställningen? Även om den svenska förskolan håller en hög kvalitet och kan vara ett bra alternativ för de föräldrar som vill eller måste återgå till arbetet redan efter föräldraledighetens första 13 månader går det knappast att hävda att det skulle vara bättre för ett drygt ett år gammalt barn att vara i förskolan än hos sina föräldrar.

3 kommentar(er):

Anonym,  6 januari 2010 kl. 23:14  

Att DN är en obotlig sossetidning framgår tydligt. Sossarna har ju sen gammalt en målsättning att barnen ska uppfostras av staten, inte av okunniga föräldrar som inte har pedagogisk utbildning. Barn som är för lång tid på dagis med stora kullar blir hypernervösa där det alltid är ett mindre gäng ungar som driver på och lever rullan. Det märkte jag själv när jag gick i förskolan (eller lekskolan som det hette på den tiden) jag har minne som en häst, så jag valde att vara frånvarande större delen av förskoletiden och var hemma och lekte med kompisar i stället under övervakande av ett antal samarbetande mammor, som på den tiden hade egenskapen att vilja var hemma och sköta om sina barn. Nu kastar man väl sten i glashus, men det genetiska arvet sen 100,000-tals år tillbaka kan ingen ändra på. Mammor är bäst på att vårda hem och sköta hushållet och pappan bäst på att var ute på jakt =jobba och dra hem villebrådet=pengar till hushållet. Det fungerar bäst både för barnen och samhället. När barnen nått skolåldern (6-7 år) kan det vara dags för mammorna att börja röra på sig. Förskola eller dagis borde begränsas till högst 2 dagar á 4 timmar per vecka, resten av tiden mår barn bäst av att vara hemma och hitta på sina egna sysselsättningar, förutsatt att det finns andra barn att leka med som det fanns förr i tiden. Idag är ju bostadsområdena helt tomma på barn under kontorstid under veckorna där dom stängs in på förskolorna bakom höga stängsel på lekgården som djur och tvingas delta i alla möjliga underliga aktiviteter. Den huvudsakliga anledningen till barn "trivs" på förskolan är inte det inrutade schemat och styrda lekar utan att det är det ställe där kompisarna finns. Hemma är det ju helt tomt på barn.

Tanja Bergkvist 7 januari 2010 kl. 11:09  

Intressant, när invandrare är hemma med sina barn kallas det för tradition, men när svenska kvinnor väljer detsamma kallas de okunniga.

Trots alla kommunanställda som jobbar som mångfaldsstrateger, jämställdhetsutvecklare, genuskonsulter och nu även FÖRÄNDRINGSPILOTER, se här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/06/det-nya-yrket-forandringspilot/

så lyckas man inte utveckla en enda logiskt hållbar tankebana.

Snart kommer Hitler-Genus:
http://www.youtube.com/watch?v=NDC0lL_AzPc

Kan inte moderaterna gå till val på att få bort all denna idioti?
Skulle tas emot tacksamt av många väljare.

Tanja Bergkvist 7 januari 2010 kl. 11:24  

Givetvis beklagar man eftersom det innebär att kommunen måste omanställa förskolepersonal, troligen som någon sorts meningslösa administratörer, vilket man ju kunde läsa om i samma DN nyligen, om Timbrorapporten Byråkratexplosionen
http://www.dn.se/opinion/debatt/regeringens-nya-miljarder-goder-kommunbyrakrater-1.1019818

Många av dessa är säkert anställda aom "mångfaldscoacher", "genuskonsulter", "jämställdhetsutvecklare", "mångfaldsstrateger" och annat trams.

Vad sägs om "genderforce" som övervakar genusperspektivet i det militära. Läs och begrunda:

http://www.jamstall.nu/web/valkommen_esf.aspx

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP