2010-01-26

Monas mytbildning

I ett försök att få den rödgröna röran att framstå som regeringsduglig påstår Mona Sahlin att det var Socialdemokraterna som tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet sanerade Sveriges ekonomi på 90-talet.

Men det är faktiskt inte helt med sanningen överensstämmande. Det var nämligen tillsammans med Centerpartiet som Socialdemokraterna fick ner budgetunderskottet.

Och hur gick man då tillväga? Jo man sänkte ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen och A-kassan till 75 %, dvs. man förde en borgerlig ekonomisk politik som bidrog till att få Sverige på fötter igen.

Det vill Monas Sahlin inte längre kännas vid utan nu luras svenska folket att tro att miljöpartiet och vänsterpartiet har varit med och tagit ansvar tidigare, vilket alltså inte är sant.

Dessutom vill hon få oss att tro att den godispåse hon nu frestar med i själva verket skulle vara den nödvändiga medicin som behövs för att ta Sverige ur krisen. Men godis är och förblir godis. Det smakar gott, men är inte nyttigt i för stora mängder. Och framförallt måste någon betala för godisbitarna.

Som alltid när socialdemokraterna får bestämma är skattehöjningar en lösning. Sålunda vill man höja skatten för låginkomsttagare för att höginkomstttagare ska får högre sjukpenning när de är hemma några dagar i influensa.

Men det räcker inte med det. Om de rödgrönas förslag till ny sjukföräkring går igenom kommer de personer som aldrig har haft eller kommer att få någon arbetsförmåga att få sin ersättning sänkt från 8 480 kr/mån till 6 360 kr/mån.

Läs även: Lars Björndahl Ledarbloggen Senaste nyheterna Tomas Tobé Paul Redstig Mathias Sundin Rolf Erikson

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP