2010-01-18

Bro till Nacka?

Centerpartisten Ingmar Sahlgren i Nacka föreslår att man bygger en bro mellan Nacka och Lidingö. Hur man ska hantera riksintresset Stockholms inlopp och all den kryssningstrafik som dagligen sker till och från Stockholms hamn har han ingen lösning på.

Själv undrar jag vad det är för fel på att bygga Österleden. Då uppstår inga sådana konflikter och trafikkapaciteten ökar betydligt mer. Dessutom hamnar vägen i så fall där den behövs som mest.

3 kommentar(er):

Anonym,  18 januari 2010 23:26  

Bro mellan Larsberg (nya Dalénum) och Kaknäs, i princip samma sträckning som Lidingös första flottbro (1803), har jag funderat på många år, för att ha tillgång till två vägbroförbindelser med fastlandet så att inte alla ska behöva åka till samma ställe på Lidingö som är en flaskhals och över samma bro. Bron kunde ansluta till nya påfarten till norra länken vid frihamnen. Men kostnader och extremt stora kryssningsbåtar blir ju ett problem för en normalbro. All fartygsbunden leverans av olja, bensin och dieselolja för Stockholm ska ju flyttas till Nynäshamn, vad jag vet till senast 2019 och varför ska kryssningsbåtar gå in till frihamnen?, dom kan ju lägga till vid Stadsgården alternativt vid Nynäshamn, sen kan dom åka specialbuss in till city för att få sin timme på NK:s glasavdelning och kolla på Kungliga slottet. Sen brukar dom vara nöjda och längtar tillbaka till Karibien efter ett stopp i S:t Petersburg och kanske Tallinn. Att planera Stockholms inre vatten för extrema kryssningsbåtar är inte speciellt smart. Nynäs är den naturliga platsen för dessa båtar. Man behöver inte svansa för dessa kryssningsturister, vi klarar oss med de vanliga turisterna som bor på Stockholms hotell och som spenderar betydligt med pengar inne i Stockholm.

Anonym,  18 januari 2010 23:38  

...och naturligtvis en Österled i form av en betongtunnel genom alla lerslag som finns under Stockholm som Larsbergsbron ansluter till för trafik söderut till Nacka o.s.v.

Anonym,  11 mars 2010 08:28  

Varför bygga en dyr bro när man kan lösa det med färjor. Kortaste avståndet mellan Lidingö och Telegrafberget är 406 meter. Det är betydligt kortare än t.ex. Waxholm-Rindö. Snabba och korta lösningar behöver inte ta sådan fruktansvärd tid. Varför har vi svenskar sådan beslutsångest? Ta tag i frågorna nu och hitta snabba lösningar. Strunta i alla onödiga möten som ibland verkar vara till för er politiker för att motivera era jobb.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP