2010-01-27

Tjuvstart på nya jobbet

För två veckor sedan hoppade frilansjornalisten Mats Gelin på statsministerns pappalediga pressekreterare, Edvard Unsgaard, i Expressen för att denne på Facebook hade uttryckt sin uppskattning av att ett invandrarägt företag snabbt hade kommit till undsättning när någon hade bajsat i trappuppgången.

Men att skriva om bajs, arbetslinje och invandrare i samma mening ska man uppenbarligen akta sig för. Den som vill kan välja att misstolka avsändarens intentioner (särskilt ett valår), vilket många vänsterdebattörer mycket medvetet valde att göra.

Men vad som då inte var känt var att den USA-baserade journalisten Gelin, vars skriverier också fick stor spridning i andra etablerade media, inte var så oberoende som han då gav sken av. Idag avslöjar nämligen Politikerbloggen att Martin Gelin anställts av de rödgröna partierna för att driva en rödgrön nätkampanj inför valet.

"Vi är otroligt glada över att han börjar hos oss", säger Karin Pettersson (S), Paulo Silva (MP) och Jenny Lindahl Persson (V) i ett gemensamt uttalande. Och det kan man ju förstå, för det ser onekligen ut som Gelin redan har tjuvstartat på det nya jobbet.

Läs även: DN

2 kommentar(er):

Kurt 28 januari 2010 kl. 08:21  

Men den historieskrivningen är ju inte korrekt . Martin Gelin vidarebefordrade bara Edvard Unsgaards Facebook notering via Twitter. Därefter spreds det och uppmärksammades i media, först efter det blev han ombedd att beskriva vad som hade hänt i Expressen. Om det sedan var denna händelse, eller hans rapportering om rollen för sociala medier i den Amerikanska valrörelsen, som gjorde att han fick detta jobb vet vi ju inte.

Anonym,  28 januari 2010 kl. 08:34  

Kurt!

Varför tror du han twittrade om just Unsgaards facebookinlägg av alla miljontals inlägg som görs varje dag. Och varför valde han att skriva debattartikeln. Gelin är bara ytterligare en i raden av många journalister som har en politisk agenda fast de försöker ge sken av opartiskhet. När han analyserat USA-valet har i alla fall jag tidigare trott att han gjort det med objektiva ögon, men tillåt mig nu att tvivla.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP