2007-09-04

Klokt och välbalanserat

Den muslimske författaren Mohamed Omar skriver idag ett inlägg på SvD Brännpunkt där han kräver att muslimska ledare måste ta avstånd från de hot som följt på Mohammedteckningarnas publicering. Läs den! Han skriver bl a följande:

"Respekt är inte något man kräver. Det är något man förtjänar. Respekt får
vi genom att visa att vi tar demokratin på allvar och att vi vill lösa
motsättningar genom dialog i normal samtalston."


Men Omar pekar också på det faktum att muslimer många gånger blir diskriminerade i Sverige vilket är minst lika allvarligt. Vi som kräver att yttrandefriheten och tryckfriheten är grundvalar för vårt demokratiska samhälle som måste respekteras av alla och envar som söker sig en fristad här har också ett stort ansvar för att inte bidra till att de som flyttar hit diskrimineras.

Det mångkulturella Sverige som har växt fram är i grunden något positivt som vi ska värna om. Vi kan och ska få kritisera företeelser och beteenden som vi har anledning att ifrågasätta, men vi har alla att vinna på att se varje människa som en individ och inte en muslim som just bara muslim.

3 kommentar(er):

Anonym,  4 september 2007 12:29  

"Det mångkulturella Sverige som har växt fram är i grunden något positivt som vi ska värna om."

På vilket sätt är detta något att värna om?

Tjänade afrikanerna på att vi och araberna kom dit och våldtog, mördade och plundrade?

Tjänade amerikas urinnevånare på att vi européer kom dit och våldtog, mördade och plundrade (samt spred för dem dödliga sjukdomar)?

Det finns inget samhälle som är stabilt som grundar sig på multikulti, utan det är de homogena samhällsbyggena, där människor känner gemenskap - inte främlingsskap - som är trygga och harmoniska.

Multikulturen riskerar att bli monokultur, då vi i Sverige främst importerar människor av muslimsk härkomst.

Muslimer gillar INTE multikultur.

Unknown 4 september 2007 19:02  

"Men Omar pekar också på det faktum att muslimer många gånger blir diskriminerade i Sverige vilket är minst lika allvarligt. "

Alltid denna diskriminering, och fortfarande inga vetenskapliga undersökningar som har bevisat den. Visst finns den, men om 1% av arbetsgivarna sållar bort muslimer så hr det marginell påverkan på deras möjligheter att få jobb, även om det givetvis är ett problem

Anonym,  20 september 2007 11:25  

Håller helt med om att det är för mycket muslimer. Tråkigt, men sant.
Att detta är positivt är naivt att tro, då lever man nog långt borta från folks vardag.....

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP