2007-09-27

Nu sänker vi skatten - igen

Idag presenterade jag tillsammans med min folkpartikollega, Jan Weissenrieder, huvuddragen i vårt gemensamma budgetförslag för Lidingö stad.

För tredje året i rad kan vi nu sänka skatten, denna gång med 10 öre. 10 öre må låta lite, men det motsvarar ändå 800 kronor om året för en normal Lidingöfamilj. Sett över de tre åren har vi minskat den årliga skattebördan för normalfamiljen med 4000 kronor.

Att försöka hålla kommunalskatten låg är viktigt då den oftast är en tung utgift för låg- och medelinkomsttagare. Detta är pengar rakt ner i plånboken som kan öka friheten och underlätta tillvaron i en för många annars ofta ansträngd hushållsekonomi.

Samtidigt görs stora satsningar med ökade resurser till bland annat barn i behov av särskilt stöd, utbyggd förskola, vårdnadsbidrag, fler platser i särkilt boende, klottersanering, parkskötsel liksom väg- och fastighetsunderhåll.

Det är en stark budget vi presenterar som bygger på en ansvarsfull politik lokalt, men som också kan dra nytta av regeringens framgångsrika jobbpolitik vilket i slutändan ger större skatteintäkter till kommunerna.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP