2007-09-24

Samarbete ger ny hälsosatsning

Tidigt i våras, jag tror det var i mars, träffade jag Riksidrottsförbundets ordförande, Karin Mattsson och riksidrottschefen Mikael Santoft för en lunch ute på Bosön. Syftet med mötet var att förutsättningslöst diskutera hur Lidingö stad och Riksidrottsförbundet kunde samarbeta bättre kring verksamheten på Bosön.

Redan då såddes ett frö till det som presenterats idag, nämligen att Riksidrottsförbundet och Lidingö stad gemensamt bygger en ny friidrottsanläggning på Bosön där i framtiden lidingöungdomar kommer att kunna träna sida vid sida med världsstjärnor som Kajsa Bergqvist och Susanna Kallur.

Satsningen ger oss också möjlighet att ytterligare utveckla fotbollen och tennisen på Vallen där en ny konstgräsplan kommer att anläggas och mark upplåtas till tennisklubben för nya utomhusbanor.

Genom detta fina samarbete kommer vi att kunna tillgodose tre olika idrotters behov till en kostnad som är kanske hälften av vad en ny friidrottsarena på Vallen hade inneburit. En mycket bra lösning för alla inblandade parter således.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP