2008-01-24

Cirku(s) Sahlin

Först rapporteras det att Mona Sahlin sparkar Per Nuder som svarar att det känner han inte till. Sen dementerar Sahlin uppgifterna varpå Nuder istället meddelar att han lämnat in sin avskedsansökan.

Därefter skickar Sahlin ut ett meddelande där hon säger att de båda är vänner men har olika syn på hur arbetet ska skötas och att det har lett fram till dagens beslut. Vilken cirku(s)!

Att Sahlin väljer att sparka Nuder är i sig inte förvånande. han är alltför förknippad med Göran Persson och var dessutom konkurrent om partiledarposten. Sannolikt har han inte gjort livet alltför lätt för Sahlin sedan hon tillträdde.

Men sättet han avpolleteras på är pinsamt och klumpigt och visar definitivt inte på den grad av mognad och ledarskapsförmåga man kan förvänta av den som strävar efter landets tyngsta politiska ämbete.

Källor: SvD SvD2 SvD3 SvD4 DN DN2 DN2 DN4 DN5 Aftonbladet Aftonbladet2 Aftonbladet3 Aftonbladet4 Aftonbladet5

5 kommentar(er):

Anonym,  25 januari 2008 01:10  

Nuder är en skickligare politiker än den här hycklaren Mona. Det är på så sätt bara komiskt att hon får han avsatt. Mona valde som sagt att gå på "bruce" koncert istället för nobelmiddagen för nationens bästa...detta är skrattretande beteende, varför inser inte folk att S förespråkare är en korkad populist som inte har någon som helst karaktär att styra ett såpass viktigt land som Sverige onekligen äro.

Anonym,  25 januari 2008 06:46  

För mig spelar det ingen roll vem hom väljer man vet ju ändå precis vad det är som kommer komma ur munnen. Men det som är värst av allt är det fruktansvärt dåliga sättet det hela sköts på. Det vsar på en total brist på ledarskap hos Sahlin och på en nonchalans mot partivänner utan like. Här visar Sahlin vad hon går för och det är ingen vacker syn.

Anonym,  25 januari 2008 11:13  

Håller med om att det är skandalöst illa skött. Nuder har trots allt tillhört den yttersta makteliten i Sverige i över 10 år, och han har haft högre poster i över 20 år!

Sen är det löjligt att så många tom av de borgerliga talar om att X tillhör det "förgångna" osv, de som haft ansvar m.m. Men hur kan man påstå att Sahlin är "ny", hon har väl varit med i urminnestider i Sosse regeringar och ledning m.m. Hon är en hycklare och det är tragiskt att folk tycker att hon är en bra politiker, hur är då en urusel..?!

Nej, det kommer nog en dag då vi längtar tillbaks till Persson trots allt, risken är stor att vi 2010 har "Måna" som regeringschef, man bävar. Säger som flygbolaget i sin reklmkampanj:

"Dags att fly landet?"

Anonym,  25 januari 2008 12:27  

Som vanligt när borgare debatterar och kommenterar socialdemokratin är nivån på diskussionen alltid lika hög... Om man som Paul Lindquist kallar Sahlins, i sammmanhanget måttliga, personella ommöblering för cirku(s), vad ska man då kalla hr Reinfeldts makeover av sitt parti - "Det nya arbetarpartiet"? (M)ish-(m)ash?

Anonym,  25 januari 2008 14:04  

Nä, hon borde få i gå ledarskapsskola med Reinfeldt, han vet ju hur man ska hantera fulla medarbetare, sura försvarsministar, skattfuskande statsekreterare och dvs andra felrekryteringar.

Trevlig Helg
Peter K

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP