2008-01-26

Fortsatt maktkamp inom (s)

Samma dag som det avslöjades att Mona Sahlin gett Pär Nuder sparken som partiets ekonomiske talesman ryktades det om att fler huvuden var på väg att falla. Bland annat spekulerades det i att Marita Ulvskog skulle sitta löst som partisekreterare liksom gruppledaren. Britt Bohlin.

Genom dagens intervju i Svenska Dagbladet bekräftar i praktiken Mona Sahlin att så var fallet (även om det kanske inte gäller just de utpekade personerna) när hon öppet erkänner att hon erbjudit Nuder posten som utrikespolitisk talesman. På den posten sitter idag Urban Ahlin som i media utpekats som trolig ny partisekreterare...

Men Sahlin kan också ha bränt sin chans genom sin amatörmässiga och klumpiga hantering av Pär Nuder. I Expressen markerar exempelvis Marita Ulvskog tydligt revir genom att utesluta ytterligare rokader och bestämt hävda att "en partiledare kan aldrig diktera i vårt parti".

Det blir mer och mer tydligt att det pågår en maktkamp inom socialdemokratins ledning. Vem som går segrande ur kampen återstår att se, men det är uppenbart att Sahlin ännu inte har kopplat greppet om sin organisation.

Övriga källor: DN

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP