2008-09-14

Ytterligare valfrihetsreform på väg

Enligt Aftonbladet kommer regeringen att föreslå att barnomsorgspeng ska införas i hela landet nästa år. Om det handlar om en nationell peng eller om krav ska ställas på att alla kommuner inför en lokal barnomsorgspeng framgår inte, men enligt uppgift kommer 220 miljoner kronor avsättas för reformen.

Med tanke på att det blir knappt 1 miljon kronor per kommun och bara på Lidingö kostar barnomsorgen närmare 200 miljoner kronor varje år kommer budgetförstärkningen knappast att märkas.

Desto viktigare är det principiella beslutet som ger varje familj samma rätt att välja barnomsorg som har funnits på Lidingö i många år och där en tredjedel av barnen går i privata förskolor eller familjedaghem.

3 kommentar(er):

Grottolle 14 september 2008 13:32  

Ni högermän är ett roligt folk. Ni skriker om höga skatter men ändå vill ni ha mera kosnader i komunerna. Men bara om privat folk får pengarna och stoppa i egen ficka. Vilka var det som fick ta smällen i Täby när skolan där i stort gavs bort. Men dom som fick den vart säkert rika. Men det viktiga för högern är ju att privatisera. kosta vad det kosta vill. Varför driver ni på så här varje gång ni kommer till makten. Ni vet ju att det bara blir fyra år när ni sprider ut pengar så här.

Paul Lindquist 14 september 2008 15:33  

På vilket ger valfrihet i barnomsorgen högre kostnader? Antingen betalar kommunen för en kommunal plats eller för en privat. Men kostnaden för skattebetalarna förblir densamma.

Skillnaden ligger istället i synsättet huruvida vi politiker ska bestämma var barnen ska få sin omsorg eller om vi vågar överlåta det beslutet till föräldrarna.

För min del tror jsg att föräldrarna är bättre lämpade att avgöra den saken för sina egna barn än vad jag och andra politiker är.

Grottolle 14 september 2008 17:32  

Men komunerna har kvar ansvaret. Så om en privat går i konkurs då måste komunen ha beredskap att ställa upp och det kostar ju pengar oxå. Och det är samma problem när det gäller skolan.
Och privata skolor får ju välja elever. Och som i Täby blev det ingen valfrihet. Där fins det bara privat gymnasium. Så dom mislyckades totalt fixa valfrihet.
Tur man bor i en komun som är rädd om våra pengar. Men så är Skellefteå bland dom rikaste komunerna i Sverge oxå per inevånare.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP