2008-09-02

Smutskastningskampanjen tyder på desperation

Att utse Sarah Palin till vicepresidentkandidat var ett genidrag av John McCain. I en och samma person får han en partner som attraherar de kristna, konservativa väljargrupperna, många av Hillary Clintons besvikna supportrar liksom de som kan känna en oro över McCains egen ålder.

Hon har dessutom exekutiv erfarenhet som guvernör och borgmästare vilket inte bara McCain utan även Obama och Biden saknar. Därtill är hon en Washington-outsider, något som ofta tillmäts stor betydelse i de amerikanska presidentvalen.

Nervositeten i det demokratiska lägret är naturligtvis stor och det finns krafter i amerikansk politik som nu med ljus och lykta letar efter möjligheter att kunna angripa denna 44-åriga fembarnsmor.

Med fejkade nakenbilder och rykten om att hon i själva verket är mormor till sin yngste son försöker man sticka hål på hennes "family values" image - allt i syfte att de riktigt konservativa ska föredra soffan framför valurnan den 4 november.

Uppenbarligen är desperationen stor när man istället för att diskutera sakpolitik ägnar sig åt personlig smutskatsning och dessutom låter guvernör Palin klä skott för att hennes 17-åriga ogifta dotter är gravid.

Källor: Aftonbladet Expressen Expressen2

3 kommentar(er):

Anonym,  5 september 2008 kl. 20:53  

Vanligtvis sansade bedömare anförde idag i Sveriges Radio att sagda Palin är kreationist, dvs tillhör den grupp konservativa amerikaner som anser att utvecklingsläran inte får läras ut i skolan eller åtminstone ska jämställas med en lära om att universum skapats av Gud. Om det är sant att den som kandiderar som ställföreträdare till en av världens mäktigaste makthavare inte kan skilja mellan tro och vetande finns det skäl att känna oro för framtiden, så låt oss hoppas på att det är en felaktig uppgift.

Leif Nixon 8 september 2008 kl. 11:05  

Nuskavise, Sarah Palin är mot stamcellsforskning, mot aborter, tycker att kreationism ska likställas med vetenskap i skolan, tycker att Alaskas North Shore ska exploateras, vill förhindra att isbjörnar ska listas som utrotningshotade och är mot vapenkontroll.

Nej, du har helt rätt, det finns ingen orsak att angripa hennes person. Det räcker gott med hennes åsikter.

Anonym,  8 september 2008 kl. 16:47  

Obama å sin sida är uttalad protektionist. Han har motsatt sig olika frihandelsavtal mellan USA och ­andra länder och hävdat att sådana avtal är skadliga för USA eftersom de gynnar företag som inte slår vakt om amerikanska arbetares intressen. Obama har också ställt sig bakom ett lagförslag som skulle göra det svårare för amerikanska företag att skapa ­arbetstillfällen utanför USA och flytta sina högkvarter utomlands.

Såväl kreationism som protektionism är dumheter. Men Obamas protektionism är mycket skadligare.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP