2010-03-24

Fredrik vann lätt över Mona

Kvällens partiledardebatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin slutade med en klar seger för statsministern. Med sitt lugn och sina tydliga svar är det inte förvåande att han leder stort i förtroende över Sahlin.

Debatten började med två av regeringens starkaste kort, arbete och skatter. Mona Sahlin inledde med att lova höjd skatt åt sig själv och Fredrik Reinfeldt, men vägrade svara på frågan om vanliga kvinnor skulle få höjd skatt.

Sen anklagde hon regeringen för att arbetslinjen inte fungerar och för att man skulle ha förstört statsfinanserna. Inte särskilt trovärdigt med tanke på att arbetslösheten är bland den lägsta och statsfinanserna de bästa i Europa.

Överhuvudtaget var Mona Sahlin oerhört defensiv. När Sahlin klagade på att pensionärerna inte fått jobbskatteavdrag kunde statsministern kontra med att regeringen sänkt skatten för pensionärerna två gånger redan och lovade att göra det igen. Något som Sahlin aldrig gjort när hon var statsråd.

Inte ens när frågan om förändringarna i sjukförsäkringssystemet kom på tal lyckades Sahlin vinna några poäng, för vad säger man om det faktum att regeringen brutit en 35-årig trend och halverat antalet långtidssjukskrivna och minskat antalet förtidspensionärer med 60 000 personer? Bra jobbat, kanske?

Källor: Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD DN Expressen Expressen

Läs även Eva Buskas Johanna Melén Kent Persson Tokmoderaten Mina Moderata Karameller Isabella Jernbeck

6 kommentar(er):

Anonym,  25 mars 2010 09:43  

Mona var förvånansvärt svag och faktiskt ej särskilt strukturerad. Hon gick ofta över tiden utan att få fram något med punchline. Reinfeldts rappa svar dominerade helt.

JonasE 25 mars 2010 11:57  

Var är Alliansens rehabilitering som Reinfeldt pratade om, när ha sa att Alliansen satsat 17 miljarder.
TCO har granskat den satsningen och fann inget som gick till rehabilitering, utan det försvann till administration och "insaster" typ lönebidrag, arbetsmarknadsprogram och Samhall.
Utförsäkringarna och "stupstockarna" existerar, men var är rehabiliteringen?.

Grottolle 25 mars 2010 13:15  

”Dom som inte jobbar.”

Fyra ord som i all sin tydlighet visar klart alliansens människosyn. Fredrik Reinfeldt säger dessa ord medvetet och innebörden är klar.

Jag trodde inte att en Svensk politiker kunde uttrycka sig så föraktfullt för sjuka, arbetslösa och gamla men Fredrik Reinfeldt kunde det..

Anonym,  25 mars 2010 15:35  

Grottolle visar vilken troglodyt han är; ”Dom som jobbar.” skulle alltså vara föraktfullt enligt samma logik. Sbarare beskriver det ett tillstånd

Lidingödemokrat,  26 mars 2010 14:36  

Mona Sahlins Öden & Äventyr på ett par minuter:

http://www.youtube.com/watch?v=YolWuQJX-rY&feature=PlayList&p=0881A1E978F272F0&playnext=1&playnext_from=PL&index=13

('Mona Sahlin fifflar', Youtube)

Anonym,  2 maj 2010 15:33  

minskat antalet förtidspensionärer med 60 000 personer? ?????

Hur mår dessa?
Vad har de nu för sorts försörjning?
Om de återgått till arbete,
har de då fått ett som motsvarar
deras kompetens?

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP