2010-03-15

S vill sätta munkavle på regeringen

I efterdyningarna av riksdagens uttalande att att de turkiska övergreppen 1915 mot armenier ska anses vara folkmord försöker nu Socialdemokraterna sätta munkavle på regeringen. På något annat sätt kan man näppeligen tolka Sven-Erik Österbergs KU-anmälan mot Fredrik Reinfeldt för dennes kritik av riksdagens beslut.

Men även statsråd har yttrandefrihet. Eller som utrikesminister Carl Bildt så välformulerat uttrycker det på sin blogg, alla dessa dagar:

"I media hör jag att socialdemokraterna nu KU-anmält Fredrik Reinfeldt för att han – i likhet med mig – beklagat riksdagens famösa beslut att politisera historien.

Hur man skall driva hem den frågan skall i sanning bli intressant att se.

Att hävda att det strider mot regeringsformen att beklaga att man förlorat en votering är onekligen en rätt djärv ståndpunkt.

Jag kommer att fortsätta att hävda att det var beklagligt – faktiskt djupt beklagligt.

Det kan inte bara vara Lars Viks som har yttrandefrihet här i landet."
Övriga källor: Expressen SvD Johanna Melén

1 kommentar(er):

B-O Gavne, Vasteras 16 mars 2010 06:05  

-FOLKMORD! ...är inte sånt också när man benämner kommun för STAD!
T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden.
.
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda.
Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP