2010-04-20

Mårten Dahlberg ljuger om Lidingöbanan

I en replik till Carl-Anders Ifvarsson (FP) i fredagens Lidingö Tidning (som jag hann läsa först idag) har vårt socialdemokratiska oppositionsråd Mårten Dahlberg mage att tillsammans med sin namne och kollega i landstinget påstå att det är majoriteten på Lidingös fel att avtalet om Lidingöbanans upprustning dröjt så länge.

Detta är en ren och skär lögn och det vet både Mårten och Lars Dahlberg.

För det första har inte Lidingö stad vägrat att ingå något avtal. Istället var det SL, under förra mandatperiodens socialdemokratiska ledning, som överhuvudtaget inte ville börja förhandla med oss under fyra års tid. Då är det ganska svårt, för att inte säga omöjligt, att ingå några avtal.
För det andra har vi inte vägrat att ta "vår andel av kostnaderna".

För det tredje var det inte Lidingö stad utan SL som initierade och genomförde (förvisso med Lidingös medverkan) den utredning som så småningom ledde till att vi kunde få till stånd avtalet som räddade Lidingöbanan. Men oavsett vem som beslutade om utredningen varken förhalade eller försvårade den avtalets tillkomst. Istället var den en förutsättning för att SL alls skulle överväga att behålla Lidingöbanan.

För det fjärde har inte den borgerliga majoriteten i landstinget "utövat någon press" på oss. Snarare har vi legat på för att få ett avtal till stånd. Men Moderaterna i landstinget ville förhandla till skillnad från Socialdemokraterna.

Att oppositionsråden Dahlberg och Dahlberg vill opponera mot majoriteten är i sig inget konstigt, men det vore mera hedervärt och ärligare mot väljarna om de höll sig till sanningen.

Varför inte bara erkänna att vi faktiskt gjorde en bra förhandling som inte bara räddade kvar Lidingöbanan utan som dessutom innebär att den kopplas samman med Spårväg City.

Läs även Blå dun(ster) om Lidingöbanan Lars Björndahl

5 kommentar(er):

Jonas Lundgren 21 april 2010 08:47  

Hej

Pajkastningen angående detta börjar bli lite tröttsam nu. Kan vi inte konstatera att majortieten av partierna i kommunstyrelsen röstade för detta och att vi kan betrakta det som en stor framgång för oss som värnar lidingöbanan.

Gällande Dahlberg och Dahlberg kanske du Paul skulle hålla dig ifrån politiska fallgropar själv också, med tanke på att en av de största problemen är att partipolitiker berättar mer om sina motståndares politik än sin egen.

Själv tycker jag nog också att socialdemokraterna agerar underligt, dock är det väl ännu underligare att centern i stadshuset har påstått sig vara ensamma om att rädda lidingöbanan?

Mvh
/Jonas Lundgren
Lidingövänstern

Anonym,  21 april 2010 09:11  

Klart att ni på vänsterkanten är intresserad av att Socialdemokraternas tidigare motarbetande av lidingöbanan ska glömmas bort. Ni är beroende av varandra för att vinna val och det agerande som socialdemokraterna i landstinget tidigare visat upp är inget valvinnande koncept.

Nu börjar man med samma akrobatik när det gäller förbifarten. Carin Jämtin försöker göra allt hon kan för att glömma bort att hon för två veckor sedan menade att förbifarten ska byggas och att striden är över. Samma sak gjorde Annika Billström med biltullarna.

Jonas Lundgren 21 april 2010 09:54  

Hej igen

Som jag skrev är jag kritisk till socialdemokraternas agerande. Dock så står ju vi i vänsterpartiet kanske rentav närmare moderater och folkpartister eftersom vi gav förslaget vårt stöd.

I övrigt kanske det är klokt att kritisera socialdemokrater för vad socialdemokrater bör lastas för och inte en vänsterpartist?

Mvh
/Jonas Lundgren
Lidingövänstern

Anonym,  21 april 2010 10:27  

"I övrigt kanske det är klokt att kritisera socialdemokrater för vad socialdemokrater bör lastas för och inte en vänsterpartist?"

Var det inte precis det som Paul gjorde då, något som du tyckte började bli tröttsamt?

Jonas Lundgren 21 april 2010 11:07  

Hej

Men jag syftade på dig anonym och inte på Paul, som jag egentligen är relativt överens med i denhär frågan. Dock tycker jag fortfarande att det är intressant att den politiska diskussionen mer från moderat håll handlar om vad sossarna tycker. Samma problematik finns inom alla partier, även mitt eget, och det är lätt att falla in i, även om jag hävdar att det bör försöka undvikas.

Mvh
/Jonas Lundgren
Lidingövänstern

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP