2010-04-29

Skattechock väntar med rödgrön regering

De senaste dagarna har skattehöjningsutspelen duggat tätt från vänsterexprimentet.

De som jobbar hårt och tjänar lite mer än genomsnittet ska få minskade jobbskatteavdrag. De som redan betalar mest i inkomstskatt ska således betala ännu mer.

Villaägare i storstadsområden kan vänta sig höjd fastighetsskatt. Någon hänsyn till betalningsförmåga tar man naturligtvis inte.

Har man lite tillgångar kan man vänta sig att förmögenhetsskatten återkommer i någon form. Hur den ska se ut vet vi inte, det ska "utredas", men dess effekt på företagande kommer att bli lika illa som innan Alliansen avskaffade den.

RUT-avdraget slopas. Hellre svartjobb och otrygghet än att den hårt belastade barnfamiljen ska kunna ha råd att köpa lite hjälp för att få vardagen att gå ihop.

Höjd arbetsgivaravgift för unga. varför ska de ha riktiga jobb när det finns så många fina sysselsättningsåtgärder. Vem vet, kanske friåret kommer tillbaka...?

Och nu senast kom beskedet att bensinskatten ska höjas med 49 öre. Eftersom moms tillkommer ökar skatten i praktiken med 61 öre. Tänk inte på glesbygden, tänk inte på de lågavlönade. Ingen grön skatteväxling, bara röd skattehöjning.

Vad jag inte begriper är hur vänsterexprimentet kan tro att ännu högre skatter på världens redan högst beskattade befolkning kan gynna tillväxten? På vilket sätt skulle sänkta jobbavdrag, höjda arbetsgivaravgifter, återinförd förmögenhetsskatt och slopade RUT-avdrag ge fler arbetstillfällen?

Om vi ska klara framtidens behov av bra skolor, sjukvård och äldreomsorg finns det bara en väg framåt och det är att fler människor kommer i arbete. Det gör man inte genom att hårdbeskatta svenska folket utan genom att stimulera företag att anställa och människor att söka jobb.

Källor: Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD
Läs även: Kent Persson Tokmoderaten Mina Moderata Karameller Marcus Grundén

3 kommentar(er):

Viktor 30 april 2010 09:30  

"De som jobbar hårt och tjänar lite mer än genomsnittet ska få minskade jobbskatteavdrag. De som redan betalar mest i inkomstskatt ska således betala ännu mer."

Stackars von oben!

Att RUT-avdraget slopas kommer inte påverka några "hårt belastade barnfamiljer". De som använder hushållsnära tjänster idag kan använda dessa även under nästa mandatperiod. Det är hushåll med god marginal som utnyttjar dessa tjänster.

Så vitt jag vet så har inte de RödGröna kommit överens om någon höjd arbetsgivaravgift för unga men om du har någon källa så får du gärna länka till den.
Friåret skapar jobb så det får vi verkligen hoppas kommer tillbaka.

Bensinen kommer att stiga i pris inom en snar framtid då oljan snart är en bristvara. Att vi är smarta nog och ställer om Sverige innan oljebolagen höjer priserna är klokt. Jag tror de flesta familjer klarar en skatteökning på en 50-lapp i månaden. Den minoritet som inte klarar den höjningen har definitivt ingen egen bil.
Jag vet inte hur ni borgare resonerar men jag föredrar en bensinskattehöjning på 49 öre före en bensinprishöjning på flera kronor.
Jag betalar dessutom hellre till staten än till en redan rik oljeshejk.

Anledningen att de RödGröna vill höja skatterna är för att det uppenbarligen behövs mycket mer pengar till den offentliga sektorn. Att sänka skatterna med närmare 100 miljarder, som högerexperimentet gjort, tycker jag känns en gnutta oansvarigt. Hänsynslöst!

Anonym,  2 maj 2010 20:03  

Viktor
Vet du vad du talar om överhuvudtaget...?

"Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel"

Betrand Rusel 1872-1970 (en i sanning klok man)

Viktor 2 maj 2010 20:14  

Absolut!

Däremot har jag lite svårt att ta folk som signerar med "Anonym" på allvar. Och som dessutom inte skriver om ämnet utan använder sig av fjantiga härskarmetoder som "Vet du vad du talar om överhuvudtaget...?".

Vad var det i min kommentar som du inte förstod?
Jag förklarar gärna mer ingående om det är någonting som inte uppfattas som självklart.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP