2007-08-30

Josefsson får på pälsen igen

Efter den medialt uppmärksammade kritiken mot Vetlanda kommuns hantering av fallet "Louise". tillsatte socialnämnden en extern utredare, Barbro Hindberg. Utredningen är nu klar och hon är kritisk till hur socialtjänsten agerat, men ger en betydligt mer nyanserad bild än Janne Josefsson och hans program Uppdrag Granskning.

Hindberg riktar också stark kritik mot Josefsson för att reportaget var "starkt vinklat och uteslöt viktiga uppgifter".

Jag är inte förvånad. Inte heller att Janne Josefsson blir ursinnig när kritik riktas mot honom själv. Han reagerar nämligen på samma sätt som de flesta andra makthavare som får kritik.

Dessutom exploaterade Uppdrag Granskning den utsatta flickan på ett onödigt sätt, menar utredaren Barbro Hindberg. Med tanke på att Uppdrag Granskning inte gjorde något avslöjande som kunde motivera den kvällstidningsjournalistik man använde sig av (uppgifterna stod nämligen att läsa i Dagens Nyheter redan 5 månader tidigare) så är kritiken mot Josefsson & Co extra allvarlig.

Källor: Expressen DN SvD SvD2

1 kommentar(er):

Anonym,  9 september 2007 14:03  

Var det verkligen så viktiga uppgifter Uppdrag Granskning utelämnade? Att flickan ibland bodde hos sina farföräldrar! Skule det förändra allting? Hon blev ju våldtagen där också! Hon knöt ihop sina pyjamasbyxor för att slippa, men det hjälpte inte. Att våldtäkterna ibland ägde rum hos farmodern och farfadern som omväxling är lika relevant som huruvida de skedde framifrån, bakifrån eller från sidan. Det övergår mitt förstånd arr någon kan tycka annorlunda. Att farmodern och farfadern levde så nära Louise och hennes pappa utan att göra något gör väl bara det hela Ännu värre. Då sveks hon ju av ytterligare två personer som borde ha gett henne trygghet och kärlek. Farföräldrarna måste ju ha vetat att Louise tidvis bodde i en bil. Normala farföräldrar skule aldrig tillåta att deras barnbarn bodde i en bil ens en vecka mitt i vintern! Eller att sondottern fick bo kvar hos pappan EFTER att han hållit henne som gisslan och från balkongen hotat både polis och socialsekreterare med att döda flickan. Den händelsen går inte att prata bort. Barn ska inte bo hos någon som har hotat myndighetspersoner med att de tänker döda barnet. Det är väl en självklarhet? Naturligtvis är det din fulla rätt att tycka vad du vill om Janne Josefsson som person, men bagatellisera och förringa inte det fruktansvärda Loise fått utstå!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP