2007-08-18

Från Lidingöidyll till Stockholmsbuller

I februari skrev Svenska Dagbladets biträdande featurechef, Milena Bergquist, en krönika i Magasinet där hon anklagade mig för att vara en miljöbov, som ville lägga ner Lidingöbanan och inte brydde mig om Lidingös natur.

Någon möjlighet att gå i svaromål i Svenska Dagbladet fick jag inte, men jag kommenterade hennes anklagelser i Lidingö Tidning.

Idag har Milena Bergquist vässat sin penna igen, denna gång för att tala om för läsarna att hon nu flyttar från Lidingö och kommer att sakna morgondoppen i Kottlasjön men inte "den unkna moderatfolkpartistiska styrningen av Lidingö...som vill dra en väg genom en svamprik skog".

Jag vet inte om Bergquist själv inser det ironiska i att hon som absolut inte kunde tänka sig en ny väg på behörigt avstånd från sin gamla Lidingövilla (trots den förbättrade trafiksäkerhet, framkomlighet och miljö för de boende i Skärsätra den skulle innebära) nu har flyttat in till Odengatan i Stockholm, ett stenkast från S:t Eriksplan - en av de mest trafikerade och bullerstörda gatorna i landet.

Och vad beträffar styret så har moderaterna och folkpartiet majoritet även i Stockholm...


0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP