2007-08-24

Ung pensionär

Ulrica Messing var en gång i tiden den yngsta riksdagsledamoten, sen blev hon det yngsta statsrådet. Nu säger hon sig på en direkt fråga från Politikerbloggen att hon inte vill bli Sveriges yngsta landshövding. Men uppenbarligen har hon inga problem att bli landets yngsta pensionär.

Lagom till att det ettåriga avgångsvederlaget på 97 000:-/månad upphör efter regeringsskiftet meddelar nämligen Messing att hon också hoppar av sitt riksdagsuppdrag.

39 år gammal kan hon istället kvittera ut en livslång pension på 49 567:-/månad. Hade hon valt att stanna kvar i riksdagen hade hon istället för statsrådspensionen fått ett riksdagsarvode på 51 200:-/månad.

Att hon vill lämna politiken efter många år kan ingen annan ha någon synpunkt, men att hon 39 år gammal väljer att ta ut pension istället för att ta ett annat arbete sticker i ögonen - inte minst på de väljargrupper socialdemokraterna säger sig representera.

Hennes agerande visar också hur rätt regeringen gör som fokuserar på att det ska löna sig mer att arbeta än att inte göra det. Messings beteende skiljer sig inte från de arbetslösa som har svårt att se vitsen med att arbeta när det inte syns något resultat i plånboken. Varför ta ett heltidsarbete som dessutom innefattar veckopendling om skillnaden är mindre än 800:- i månaden efter skatt om man istället kan vara hemma, ta hand om sin familj, odla sina intressen och göra precis vad som faller en in.

Källor: DN DN2 SvD SvD2 Politikerbloggen

2 kommentar(er):

Anonym,  25 augusti 2007 01:34  

Vlket vidrigt inlägg.ER syn på arbetslösa är hemsk. Det är ett helvete att vara utan jobb. Skärp dej*

Anonym,  25 mars 2008 14:26  

om jag hoppar av mitt jobb. Inte får jag ut månadslön tills jag blir riktig pensionär.Varför gäller inte samma regler för politiker som för mig.Hon är ju bara 39 år detta ärinte vettigt.Slöseri med skatte pengar.

Marina

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP