2007-08-23

Slaget om Salem

I december varje år belägras Salem av rasister, vänsterextemistiska motdemonstranter och ett stort uppbåd poliser. Rasisterna vill på ett osmakligt sätt utnyttja ett tragiskt mord för att manifestera sin intolerans mot invandrare medan vänsterextremisterna ser chansen till en sammandrabbning av det otäckare slaget.

För kommunens invånare innebär det såväl rädsla som begränsad rörlighet i den egna kommunen. Det är inte acceptabelt. Därför har nu min kollega i Salem, det moderata kommunalrådet Lennart Kalderén, uppvaktat justitieministern för att få en ändring till stånd.

Demonstrationsfriheten är grundlagsskyddad, även när det är avskyvärda åsikter som förs fram. Men också medborgarna i övrigt har rättigheter, som att slippa vara rädda för en mobb och att kunna röra sig fritt i sin egen kommun.

En demonstration måste inte innebära att man marcherar, den kan gott vara stillastående. Och polisen kan anvisa plats, men vågar eller vill sällan göra det. Något måste göras - för Salembornas skull.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP