2008-06-12

Varför hamnar Södertälje i botten?

Idag presenterade tidningen Fokus sin årliga ranking över hur bra det är att bo i Sveriges olika kommuner. Årets lista toppas av Danderyd följt av de två föregående årens segrare, Lund och Lomma - alla tre moderatledda kommuner.

Lidingö kom i år på sjätte plats, näst bäst i Stockholms län.

Sist på listan fanns, liksom förra året, Ljusnarsberg. Socialdemokratiskt styrd liksom näst jumbon Haparanda och nästnäst jumbon, Södertälje.

Som alla rankinglistor ska man ta även denna med en nypa salt, men Fokus jämförelse är bredare och mer heltäckande än de flesta andra och därför särskilt intressant att studera.

Att just Södertälje kommer så långt ner på listan är förvånande. Liksom Lidingö och Danderyd befinner sig Södertälje i Sveriges mest dynamiska region. Därtill har man ett eget starkt näringsliv med bl a Scania och AstraZeneca.

Om jag var Anders Lago skulle jag därför fundera ordentligt på hur skillnaden kan vara så stor mellan att bo i Södertälje och Lidingö eller Danderyd. Kan det möjligen bero på den förda politiken...?

3 kommentar(er):

Anonym,  13 juni 2008 10:26  

Eller kan det bero på bl.a. våld, mord, droger och övrig kriminalitet som gör att Södertälje hamnar så dåligt? :)

Anonym,  13 juni 2008 21:26  

Grattis Paul
den aningslösa självgodheten har fått ett ansikte!

Anonym,  15 juni 2008 16:42  

Det kommer att svänga, snart kommer Södertälje att klättra uppåt. Kommunalrådet har varit ute och berättat att man i kommunen fått förstärkning av mångkulturella människor med hög utbildning.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP