2008-06-24

Winberg (s) bjuder in till spelsamtal

I ett aktiebolag är det normalt VD som företräder bolaget utåt, men det tycks inte längre gälla i statliga Svenska Spel.

Där bjuder istället den tidigare riksdagsledamoten, vice statsministern, ambassadören och numera styrelseordförande i Svenska Spel, Margareta Winberg (s) genom glassiga reklamutskick in till "samtal som sätter spelet i centrum" på en restaurang i Stockholm.

Varför jag som ordförande i kommunstyrelsen på Lidingö utan något som helst ansvar för spelpolitik eller -verksamhet anses som en intressant samtalspartner kan man ju undra. Fast det är klart, spelpolitik är storpolitik och då gäller det att försöka vinna alla som kan tänkas ha ett inflytande i partierna över den framtida utvecklingen.

Men jag är ledsen, Margareta Winberg, jag har varken tid eller intresse att diskutera spelpolitik med Svenska Spel. Min enkla syn är nämligen den att staten borde avskaffa spelmonopolet, sälja Svenska Spel och istället fokusera på att reglera marknaden så att inga avarter uppstår och spelmissbruk minimeras.

Att avskaffa spelmonopolet har moderaterna inskrivet i sitt partiprogram sedan länge. Varför regeringen inte vill fullfölja detta utan istället tillsätter en karriärsosse som ordförande är svårt att förstå.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP