2008-08-07

Fint och välavlönat

UD meddelar idag att den förre socialdemokratiske statssekreteraren, Lars Danielsson, har fått en ny utlandstjänt - som generalkonsul för Hong Kong och Macau.

Från socialdemokraterna, facket och Danielsson själv har hanteringen av alla hans önskemål om topptjänster på UD beskrivits som någon slags mobbing av Danielsson. Det är faktiskt rätt magstarkt. Det är ingen rättighet att få bli EU-ambassadör eller chef för någon av våra viktigaste ambassader utan regeringen har ett ansvar för att de mest lämpliga personerna tillsätts på så viktiga poster. Och Danielsson har bevisligen i sitt förra arbete visat en del brister i sitt omdöme och därtill blivit beslagen med att ha ljugit

Eller som Tommy Rydfeldt skriver på sin blogg:

"Det har varken varit politisering eller vuxenmobbing av Danielsson. Bara normal bedömning av kompetens och hur han utfört tidigare arbetsuppgifter."

Nu har Danielsson fått ett uppdrag som är både fint och välavlönat (långt utöver vad de flesta människor kan hoppas på under sitt yrkesverksamma liv) och borde ha all anledning att vara nöjd. Om han under de kommande tre åren utför det uppdraget väl kanske han kan komma ifråga för viktigare poster längre fram.

Källor: SvD SvD2 DN Aftonbladet Aftonbladet2 Sydsvenskan Sydsvenskan2

Tidigare inlägg: Juni 2008

6 kommentar(er):

Anonym,  7 augusti 2008 kl. 23:01  

Dear Paul,
Having read your profil and looked at your important assignments and posts in the Local Community of Stockholm, I am not sure that you have the proper background to comment on this assignment. Your time (well paid) should instead, in my view, be devoted to the tasks your are set to solve. I have worked for several international organisations during the last 30 years and I have always found it embarrising when local political representatives try to play or comment on international affaires.
Skomakaren-bliv vid din plats.
Kenneth Eideberg
Paris, Brussels, Denmark and Kristianopel

Paul Lindquist 8 augusti 2008 kl. 09:56  

Men att från sin uppburna, internationella horisont (på engelska) kommentera en lokal svensk blogg, det är förstås inte alls pinsamt...:-)

Sen vet inte jag när Lars Danielssons karriär blev en viktig internationell angelägenhet. För mig handlar det om att en av de ansvariga för hanteringen av tsunamins effekter brast i ansvar och omdöme, en katastrof som för övrigt kostade 13 lidingöbor livet.

Själv avbröt jag omedelbart min julledighet för att tillsammans med ansvariga chefer i Lidingö stad förbereda för mottagandet av de skadade och traumatiska lidingöbor som strax därefter återvände.

Landstinget gjorde också ett fantastiskt arbete med sina sjukvårdsinsatser. Men det som fallerade var statens hantering och till mycket stor del vilade det ansvaret på Lars Danielsson.

Så nog tycker jag att jag med viss rätta kan utnyttja min grundlagsskyddade yttrandefrihet - hur pinsamt herr Eideberg än tycker att det är.

Anonym,  8 augusti 2008 kl. 10:08  

Danielsson är utan tvekan en lojal arbetare åt makteliten, som kan både "glömma" och "ljuga" på stående fot utan att bli synbart blå i ansiktet.

Anonym,  8 augusti 2008 kl. 11:20  

Paul!

Uppenbarligen är det du skriver i alla fall tillräckligt intressant för att "Mr Important" ska ägna tid åt att både läsa och kommentera din blogg.

Eric

Anonym,  8 augusti 2008 kl. 22:41  

Finns det ingen anständighet. Att utnämna en ljugande, bluffande och smitande person som LD till generalkonsul är ju skrämmande.

Anonym,  5 september 2008 kl. 19:05  

Kenneth Eideberg bör nog fokusera mer på sin rättstavning (eller kanske på sitt fisförnäma IR-uppdrag vad det nu må vara) än att racka ner på att andra människor har åsikter om att en klåpare belönas med statliga jobb.
Skomakare bliv vid din läst! LÄST!!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP