2008-08-22

Rötmånadshistoria

Republikanska föreningens ordförande, den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hillevi Larsson ondgör sig över att Carl-Philips flickvän Emma Pernald tydligen ska jobba med moderaternas EU-vallkampanj på reklambyrån Storåkers McCann. Därtill antyder hon att Pernald gör detta som tack för att den moderatledda regeringen höjt kungens apanage.

Vilken rötmånadshistoria!

För det första tillhör inte Emma Pernald kungahuset utan är en vuxen självförsörjande kvinna. Att en socialdemokrat (som jag antar är feminist) år 2008 anser att en kvinnas val av arbetsgivare ska påverkas av hennes pojkväns ställning är mer än lovligt gammalmodigt.

Självklart har hon all rätt i världen att försörja sig på sitt yrke utan att bli misstänkliggjord av mediedesperata politiker. Föreställ er förresten vilket ramaskri det (med rätta) skulle bli om hon som Carl-Philips flickvän istället blev försörjd genom kungens apanage...

För det andra är hon anställd av reklambyrån för att utföra ett kunduppdrag. Hon är rekryterad som en professionell projektledare och kunde lika gärna ha arbetat med blöjreklam eller något annat. Vilka politiska värderingar hon har är i sammanhanget ovidkommande och det är ganska fräckt av Aftonbladet sätta en partipolitisk etikett på henne.

För det tredje, tror någon verkligen att det skulle handla om att kungahuset vill göra moderaterna en tjänst? På vilket sätt det skulle hjälpa moderaterna att ha just någon med anknytning till kungahuset? Partiet väljer naturligtvis den byrå man tror ska göra det bästa jobbet och byrån anställer i sin tur de medarbetare med rätt kompetens.

Övriga källor: Expressen Politikerbloggen

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP