2008-08-26

Har SVT fått hybris?

Ikväll medverkar statsminister Fredrik Reinfeldt i Adaktusson på TV8 kl 21.00. Det får den forne kollegan och numera konkurrenten KG Bergström att se rött.

Som en avundsjuk liten skolpojke säger Bergström om statsministerns medverkan att "Han ställer till och med upp i små kanaler med liten publik. Det är uppenbart att man är desperat och beredd att göra allting."

Har SVT fått hybris eller är det bara KG Bergström själv som är bitter? När han lanserade sitt eget intervjuprogram med (det kanske inte helt lämpliga) namnet KGB, var just Fredrik Reinfeldt premiärgäst. Och jag är övertygad om att statsministern gärna kommer tillbaka om Begström frågar igen.

Även om det är svårt att förstå för gamla monopolrävar har vi numera konkurrens i etermedia och det är faktiskt fullt rimligt att en statsminister medverkar i andra kanaler än den statliga televisionens - även i program med ett begränsat antal tittare.

Det kanske t o m är som så att de som tittar på TV8 är en målgrupp som statsministern just nu vill nå på samma sätt som han i andra sammanhang möter grupper av förskollärare, sjuksköterskor eller företagare. Dessutom kommer varenda samhällsjournalist att se programmet, så om det sägs något av intresse kommer den som istället tittar på SVT:s dokumentär om dansbandskulturen att kunna läsa det i morgondagens tidning.

Källor: Dagens Media Politikerbloggen Aftonbladet

1 kommentar(er):

Anonym,  29 augusti 2008 11:33  

Dansbandsdokumentären var ju välplanerad i tablån för Din slutkläm - utmanar läsarens (i alla fall min) förmåga att behålla en statsmannamässig min (eller om det kanske vore en mask).

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP