2008-08-22

Vill Lidingöcentern också höja trängselskatten?

När de fyra Allianspartiledarna några dagar efter valsegern 2006 skrev DN Debatt-artikeln där de förklarade att de skulle permanenta trängselskatten trots att en majoritet i regionen röstat emot (och man tidigare utfärdat löften om att respektera valresultatet) var det en eftergift åt centerpartiet.

När regeringen nu befinner sig på Harpsund för de årliga budgetförhandlingarna är trängselskatten åter på tapeten - och då inte bara i form av Lidingöregelns vara eller inte vara utan nu vill näringsminister Maud Olofsson faktiskt också höja trängselskatten.

Jag hoppas innerligt att Fredrik Reinfeldt kan hålla emot denna gång, någon måtta på straffbeskattning av Stockholmsregionen får det väl ändå vara.

Att en röst på centern har varit en röst för trängselskatt har det aldrig rått någon tvekan om. Även centern på Lidingö har alltsedan Dennispaketets dagar förespråkat trängselskatt. Men frågan är om Lidingöcentern också står bakom sin partiledares önskemål om att beskatta regionens bilister ännu hårdare. Ett tydligt besked från Kent Ivarsson & Co vore välkommet!

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP