2010-05-03

En extra månadslön eller en ros som skatteåterbäring

Idag genomför vi en av årets roligaste kampanjer, nämligen flygbladsutdelning i samband med deklarationsinlämningen i stadshuset. Sällan reflekterar människor över hur mycket de betalar i skatt än just när de deklarerar - och då är det bara de synliga skatterna på inkomst och kapital som märks. Därtill kommer moms, arbetsgivaravgifter och olika punktskatter.

Vårt budskap var att med Anders Borg har en vanlig löntagare fått en extra månadslön om året i skattesänkning. Bredvid oss stod två socialdemokrater och "tackade" för att man bidrog till välfärden genom att dela ut röda rosor.

Kunde inte låta bli att tänka på den gamla socialdemokratiska valaffischen: Gärna medalj - men först en rejäl pension. Medaljen har nu ersatts av en ros och socialdemokraterna tycks för länge sen ha glömt bort att den grundläggande välfärden ligger i att kunna försörja sig själv och sin familj.

Det var många som drog på mungiporna när vi "sa välj själv, en extra månadslön elller en ros som skatteåterbäring". Folk är inte dumma. Socialdemokraterna är världsmästare på att höja skatter, medan Alliansen har visat att det går att sänka dem också med bibehållna stabila statsfinanser och en väl fungerande offentlig sektor, bara man gör det rätt.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP