2010-05-23

Göran Skytte missar målet

I en krönika i Svenska Dagbladet ondgör sig Göran Skytte över Maria Wetterstrands bristande erfarenheter utanför politiken:

Hon har nästan ingen erfarenhet av att vara anställd på ”ett vanligt jobb” utanför politiken. Och vilken egen erfarenhet har hon av att starta, driva och utveckla företag? Noll.

Göran Skytte missar målet. Mycket kan man säga om miljöpartiets politik, men just den kritiken skulle han lika gärna kunna rikta mot Fredrik Reinfeldt och flera andra statsråd i Alliansregeringen (liksom mot många tidigare socialdemokratiska ministrar).

Statsministern har mig veterligen heller aldrig startat något företag och enligt hans eget CV på regeringens hemsida tycks hans civilia karriär begränsas till att han, vid sidan om civilekonomstudierna, har arbetat på SEB i Täby 1986 och 1987. Däremot har han en lång och imponerande meritlista från olika politiska företroendeuppdrag på lokal, nationell och internationell nivå.

Som jämförelse kan ju nämnas att Mona Sahlin, efter Tobleroneskandalen, faktiskt var egenföretagare under några år, men är det någon som på fullaste allvar tror att hon är bättre än Fredrík Reinfeldt på att leda landet eller skapa nya jobb för det?

Läs även P J Anders Linder Kent Persson 1 Kent Persson 2 Fredrik Axelsson Per Westberg

4 kommentar(er):

Anonym,  24 maj 2010 22:24  

Göran Skytte tar upp en viktig sak och har helt rätt. Dagens politiker lever i en drömvärld utan verklighetsförankring=mångårig erfarenhet av att vara anställd med normala löner. Höga politiker behöver aldrig dra åt svångremmen. Dom har så bra betalt att det näst intill erfodras ett nytt världskrig för att dom själva ska påverkas. Det gäller för dom att helgardera vid alla kontroversiella frågor och vända kappan efter vinden så att dom överlever nästa val och hålla på så till pensioneringen. Det borde finnas lagar som begränsar vissa politiska poster till max 15 år, sen ska dom flyttas ner i förvaltningen eller söka jobb i "civila" arbetslivet. Problemet kan vara att få företag vill anställa dom. Mona fick inget jobb så hon var tvungen att starta eget, men inget har framkommit hur firman gick egentligen. Hon hade dock massor av P-böter för hon struntade i hur hon parkerade inne i Stockholm som vanligt folk måste göra.
Sign.
"Lite kvällssudd".

Populisten 30 maj 2010 22:10  

Skytte missar inte utan träffar mitt i prick, men du har helt rätt att han träffar lika många borgare som rödingar. Broilersjukan rasar lika illa över hela det politiska fältet, med resultatet att vi idag utan överdrift kan påstå att vi har en politisk klass som styr.

Statsministerns har enligt dig "en lång och imponerande meritlista från olika politiska företroendeuppdrag", dvs en lång lista av partigängeri utan kontakt med verkligheten om du frågar mig.

Minst tio års arbetslivserfarenhet (heltidsstudier kan för all del få räknas in) borde vara valbarhetskrav för riksdagen.

Paul Lindquist 30 maj 2010 23:20  

Vilken tur att jag har 14 års arbetslivserfarenhet + flera års heltidsstudier innan jag blev kommunalråd då...:-)

Men allvarligt talat, bara för att man blir invald i riksdagen upphör inte kontakten med omvärlden. Och nog har väl just Fredrik Reinfeldt visat att han har den kontakten, annars hade han knappast varit så framgångsrik som statsminister eller ha så skyhöga förtroendesiffror.

Anonym,  31 maj 2010 14:29  

Haha, ja det var tur Paul. Men ärligt talat så misstänkte jag starkt att du hade annan erfarenhet i bagaget trots att jag bara känner dig genom det du skriver här på bloggen. Sådant märks och det är i sig ett omdöme om de som saknar det.

Jag delar inte alls ditt omdöme om statsminister och tror att hans förtroendesiffror nog måste ses i ljuset av hans rödgröna alternativ.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP