2007-10-28

Avslutningstal

Stämman har inneburit en nyinjektion i partiet och gett en i allt väsentlig positiv mediabild av ledarskapet och förnyelsen.

"Ett politiskt geni" skriver Expressen om statsministern. Besluten om arbetsrätten, försvaret, miljöpolitiken och jämställdhet framställs också som balanserade och moderna.

Med ett starkare stöd än någonsin klev så Fredrik Reinfeldt upp på scenen för att hålla sitt avslutningstal. Han tog sin utgångspunkt i sina företrädares gärning, hur de hade svarat på sin tids utmaningar och framgångsrikt lett partiet. Socialismens starka motkämpe Gösta Bohman, Ulf Adelsohn som redan på 80-talet betonade arbetets värde och Carl Bildt som fick Sverige och svenskarna att blicka utåt mot omvärlden och ledde landet in i EU.

Störst applåder fick Reinfeldt när han betonade moderaterna som Sveriges nya arbetarparti, ett parti som värnar arbetslinjen och det gemensamma ansvaret för vår välfärd.

Avslutningsvis presenterade han fem nya arbetsgrupper som ska arbeta med den fortsatta förnyelsen av politiken. Den första ska leda till ett kommunalt förnyelseprojekt, den andra ska göra Sverige till ett skatteparadis för de som tjänar minst. En tredje grupp ska fokusera på miljpolitiken, en fjärde grupp ska förändra sjukvården så att kvaliteten och tillgängligheten ökar och en femte grupp ska se till så att Sverige blir ett bra land också för de som inte är födda här.

Källor: Aftonbladet Expressen DN SvD

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP