2007-10-07

Osäker Mona Sahlin

I debatten mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin gav den senare ett osäkert intryck.

Hon klarade inte sysselsättningsdebatten utan fastnade i bidragsfällan. Fredrik Reinfeldt var däremot trygg när han med fakta i ryggen kunde beskriva hur sysselsättningen ökade dag för dag.

Inte blev det lättare för Toblerone-Mona när debatten gick över till att handla om skolan. Det var tydligt att socialdemokraterna just nu omprövar sin skolpolitik och inte kan presenterar ett eget alternativ. Även här uppträdde statsministern med pondus när han målade upp en vision om en skola med ordning och reda, där eleverna och dess kunskap sätts i fokus.

Inte ens ett gammalt socialdemokratiskt paradområde som sjukvården blev en vinnarfråga för oppositionsledaren i kvällens debatt. När hon försökte angripa Alliansens sjukvårdsreform i Stockholms län som syftar till att öka tillgängligheten så mötte hon en statsminister soim var ovanligt kunnig på området eftersom hans fru är ansvarig för just sjukvården i Stockholms läns landsting.

När debatten kom in på skatterna höjdes temperaturen och Mona Sahlin blev mycket pressad när Fredrik Reinfeldt avslöjade att socialdemokratins tal om högre skatt för höginkomsttagare i själva verket innebär att redän den som tjänar 19.000:-/månad får en skattechock om socialdemokraterna får bestämma efter nästa val.

Även avslutningen förstärkte skillnaderna. En osäker oppositionsledare som inte vet vilken politik hon ska gå till val på mot en trygg statsman vars arbete precis har börjat.

Källor: DN DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 SvD3

4 kommentar(er):

Anonym,  8 oktober 2007 kl. 00:06  

Paul, du borde putsa glasögonen och sätta på hörapparaten. Varken Reinfeldt eller Sahlin var retoriskt strålande, men jag måste säga att Reinfeldt i det närmaste var katastrofal. Ständiga upprepningar, stakningar, syftningsfel och bortglömda negativ som i största möjliga mån slätades över med ljudliga "ööh".

Anonym,  8 oktober 2007 kl. 00:10  

Jag håller med de som anser att det var en usel debatt. Lamt och sömnigt.
Gulligheten förstör debatterna idag. Gulligheten gör att skillnaderna inte kommer fram ordentligt. Fram för gamla tiders debatteknik med dräpande ordsalvor som får den andra parten att tappa både koncept och hakan.

Anonym,  8 oktober 2007 kl. 08:26  

Urdålig debatt. Mona saknade glöd och gnista och reinfelt var torr och tjatig. Var finns politiker med sting??

SideShow Surfer 8 oktober 2007 kl. 17:42  

Det spelar ingen roll vem som bestämmer av dessa lirare till partiledare då de endast bevisat att de inte är ute efter framgång för landet Sverige i sig utan för egen profit och framtoning.Samma pladder som vanligt om det ena revolutionerande löftet efter det andra.Helt otroligt vad många människor som verkar gilla att bli blåsta om och om igen.Precis som om folk gillar att bli ledda som en grupp grisar till avlivning för husbondens bästa?.

Ha det gott.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP