2007-10-24

Pinsam händelse skadar TV4:s trovärdighet

Så här dagen inför moderaternas partistämma avslöjar Aftonbladet att TV4:s politiske reporter, Anders Pihlblad, har setts pussas och kramas med statssekreterare Ulrica Schenström sent igår kväll på krogen.

Åsiktsmaskinen Marita Ulvskog tar naturligtvis tillfället i akt att i Expressen gå till attack mot den moderata statssekreteraren. Men om än pinsamt för Ulrica Schenström så är det TV4 och dess reporter som får problem med sin trovärdighet.

Det mest intressanta i den här affären är den mediala hanteringen. Studio Ett var som vanligt alerta och hade bjudit in såväl TV4:s biträdande nyhetschef, Jonas Gummesson, som Aftonbladets chefredaktör, Anders Gerdin, SVT:s politiske tungviktarreporter, KG Bergström, och Susanna Popova.

Samtliga utom Jonas Gummesson menade att detta allvarligt skadade TV:s trovärdighet. Gummesson själv ansåg att detta var en storm i ett vattenglas och såg inga problem med att reporter Philblad åkte till Gävle imorgon för att bevaka moderatstämman. Däremot var han upprörd över att en journalist granskade en annan journalist...

I konsekvensen namn skriver inte heller TV4 något om detta på sin hemsida. Inte ens den av TV4 nyligen inköpta Politikerbloggen som annars älskar att frossa i politiskt korridorskvaller har skrivit en rad om denna händelse.

Vad Jonas Gummesson än säger, så nog påverkar detta TV4:s trovärdighet och då inte minst hans egna kommentarer.

Övriga källor: SvD

1 kommentar(er):

Essbeck 25 oktober 2007 20:25  

jag tycker det är intressant att TV4 själva inte väljer att kommentera detta på sin egen sida.

Det finns ingen anledning för dem att sätta detta i en mediaskugga.

Tror till exempel att Anders Pihlblad skulle bli perfekt när det gäller att granska oppositionens konvent men att granska moderaterna kritiskt, jag tror tv4 borde hålla honom borta från det.

Dom har ju faktiskt ett objektivitetskrav på sig som är knutet till sändningstillståndet som för övrigt ges av regeringen (om jag minns rätt).

Tycker studio ett är bra så jag får ta och lyssna på den debatten.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP