2007-10-10

En halv man...

Åter i Bryssel för möte med EU:s Regionkommitté. Försöker lära mig rutinerna och förstå de informella reglerna. Blir lätt frustrerad av att först på EPP:s (moderaternas och kristdemokraternas partigrupp i EU) gruppmöte få framlagt röstförslag på sittande sammanträde bara för att få uppleva samma sak två timmar senare när den svenska delegationen sammanträder. Ingen stor framförhållning med andra ord, men det beror tydligen på att det tar tid att göra alla översättningar.

Tur att man har läst handlingarna innan och har skaffat sig en egen uppfattning för någon tid till gemensamma diskussioner kring förslagen finns knappast. Och det faktum att man ingår och samverkar såväl i en partigrupp (över nationsgränserna) som i en nationell delegation (över partigränserna) ger helt klart en ny dimension till uppdraget.

Det mesta som händer och sker följer jag med stort intresse och öppet sinne, men jag höll på att trilla av stolen när den franske ordföranden, socialisten Michel Delebarre, i ett försök att göra en ordlek på en delegats namn hävdade att en halv man var samma sak som en kvinna!!!

Jämställdheten har uppenbarligen inte nått lika långt i hela Europa...

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP