2007-10-31

Nar fan blir gammal...

I gårdagens Lidingö Tidning skriver företrädarna för de lokala pensionärsorganisationerna en insändare om behovet att bygga nya lägenheter för pensionärer. Inget konstigt i det, men som undertecknare står även den förre riksdagsledamoten och kommunfullmäktigeordföranden från Lidingö, Allan Ekström.

Med tanke på att han sett det som sin politiska gärning alltsedan 70-talet att motsätta sig i stort sett varje nytt byggprojekt på Lidingö är det ganska förvånande att han nu börjar vurma för nybyggnation. Inte ens Dalénum som så många lidingöbor ivrigt väntar på att se förverkligat fann stöd hos Allan Ekström, innan han lämnade politiken mitt under förra mandatperioden, som menade att det skulle leda till trängsel i grönområdena!!!

Men som det gamla talesättet lyder, när fan blir gammal blir han religiös. Är det månne egenintresset som spökar nu eller har han på gamla dagar möjligtvis kommit till insikt om att ett samhälle mår bra av att utvecklas?

Samme Ekström bedrev som moderat för övrigt en framgångsrik personvalskampanj på temat att utreda Södra Huvudledens norra alternativ i valet 2002 bara för att fyra år senare rekommendera väljarna att rösta på Lidingöpartiet som för allt i världen inte vill att den frågan ska utredas, än mindre att vägen ska byggas.

Så kan det gå till ibland i politikens outgrundliga värld...

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP