2008-03-09

Desperata socialdemokrater

Om inte Filippa Reinfeldt varit gift med Sveriges statsminister hade förra veckans debatt om Vårdval Stockholm i SVT:s Agenda aldrig ägt rum, men Mona Sahlin tror uppenbarligen att hon ska komma åt Fredrik genom att ge sig på hans hustru.

Men nu är inte Filippa Reinfeldt vilken duvunge som helst utan en av moderaternas mest erfarna sjukvårdspolitiker som vet vad hon talar om. Så vann hon också klart debatten i Agenda mot en vag och dåligt påläst Sahlin.

Kanske är det därför som socialdemokraterna nu kallar in stödtrupperna och låter oppositionsrådet Ingela Nylund Watz skriva en yvig debattartikel om Vårdval Stockholm på Brännpunkt i dagens SvD.

Hon får dock svar direkt av Filippa och Alliansens företrädare som enkelt tar udden av Nylund Watz artikel. För vem kan tycka átt det är en nackdel med fler vårdcentraler än tidigare och att vi alla själva kan välja till vilken läkare vi vill gå?

Desto märkligare blir det när socialdemokrater i andra delar av landet, exempelvis i Halland, har ställt sig bakom motsvarande välfärdsreform.

Visserligen är stockholmspolitiken ofta mer polariserad än på många andra ställen, men att socialdemokraterna väljer att ta strid för en reform som så tydligt gynnar oss alla när vi blir sjuka tyder på desperation. En desperation som handlar om jakten på regeringsmakten snarare än omtanke om de sjuka i Stockholms län.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP