2008-03-02

Filippa skåpar ut Mona

Det var ett kunnigt och påläst moderat landstingsråd som debatterade sjukvård mot socialdemokraternas partiledare i kvällens Agenda.

Mona Sahlin verkade mycket stressad och hade svårt att värja sig mot Filippa Reinfeldts argument om den bristande tillgängligheten i svensk sjukvård och socialdemokraternas ansvar för densamma.

När Sahlin t ex hävdade att vissa bostadsområden hade större vårdbehov än andra svarade Filippa Reinfeldt med den självklara kommentaren att det är människor som har vårdbehov, inte bostadsområden, fastigheter eller planteringar.

Filippa Reinfeldt kunde också berätta att Alliansen nu satsar mer på sjukvården i Stockholms läns landsting än socialdemokraterna någonsin gjort. När hon sen konstaterade att de längsta vårdköerna fanns i de sex socialdemokratiskt styrda landstingen blev Sahlin henne svaret skyldig.

Källor: DN SvD Aftonbladet

1 kommentar(er):

Anonym,  3 mars 2008 00:09  

Det är lite lustigt att (s) nu har kommit på att dom inte tycker om sjukvårdsförsäkringarna. Det var ju deras system som skapade behovet av dom.

Försäkringarna fungerar som en indikator av hur det sköts. Om landstingen gör det dom ska kommer allt färre att skaffa sig en sjukvårdförsäkring därför att behovet minskar. Som alltid, skjut inte budbäraren eller som i detta fallet indikatorn.

Slutpoäng: Ta inte bort försäkringen, ta bort behovet av dom.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP