2009-01-20

Handelskammaren har förstått

När jag startade min blogg för snart 2 år sedan var det som en reaktion på den gamle murveln Bertil Torekulls kritik av att Carl Bildt genom sin blogg ocensurerat kunde kommunicera direkt med människor och inte lät sig tolkas och filtreras av ett särskilt utsett skrå, nämligen journalister.

Jag blev rent ut sagt förbannad och kände att om det var något demokratin behövde var det väl bättre kommunikation mellan de som väljer och de som är valda (eller aspirerar på att bli valda). Media fyller helt klart en viktig roll i att på ett professionellt sätt granska makthavare, förklara skeenden och sammanställa nyheter, men journalister kan aldrig få ha monopol på det offentliga samtalet.

Så i mars 2007 inledde jag min bloggkarriär. 519 inlägg har jag hunnit med. Läsare har givit såväl ris som ros och det jag har skrivit har i olika sammanhang uppmärksammats också i "gammelmedia".

Under samma tid har bloggvärldens betydelse ökat markant. FRA-debatten hade aldrig fått de proportionerna utan de många bloggarnas hårda kritik, inte heller hade Liza Marklund blivit så offentligt avklädd om det inte hade varit för bloggvärlden. Till en början ville ju varken tidningar eller TV ta upp Monica Antonssons kritik.

Några som har förstått att det har betydelse vad inflytelserika bloggare skriver är Stockholms Handelskammare som bjuder bloggare till en träff den 16 februari där såväl Handelskammarens ordförande Jens Spendrup som dess VD Peter Egardt medverkar.

Stockholms Handelskammare lanserar också snart en bloggvänlig hemsida som de hoppas ska "öka diskussionen om näringslivets betydelse för tillväxten och samhället".

Handelskammaren har helt klart förstått att ska man påverka politiken framöver räcker det inte med traditionella pressmeddelanden och presskonferenser utan man måste finna nya former att nå ut.

1 kommentar(er):

Anonym,  20 januari 2009 21:00  

Intressant! Både läsningen och fenomenet "dialog med bloggare".

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP