2009-01-09

Mer om skatteutjämningen på Newsmill

Veckan före jul berättade jag i ett blogginlägg att skatteutjämningen grundlagsfästs. Nu har jag tillsammans med sju andra moderata kommunalråd skrivit en debattartikel på Newsmill i samma ämne.

Läs gärna också Olov Abrahamssons krönika i Norrländska Socialdemokraten, där han verkligen lyckas blanda ihop äpplen och päron. I hans värld motiveras nämligen skatteutjämningen av den norrländska malmen, skogen och energiproduktionen som även kommer oss sydsvenskar till godo.

Men i så fall borde väl norrlänningarna betala för att att Scania, Ericsson, AztraZeneca, Volvo, Trelleborg, Electrolux, IKEA, m fl skapar välfärd som även gynnar Norrlands invånare, eller...

För övrigt är det ingen, allara minst den moderata partiledningen, som förespråkar en avskaffad utjämning. Däremot kan man på goda grunder ifrågasätta varför invånarna i ett tiotal kommuner via kommunalskatten ska betala för något som borde vara en statlig uppgift fullt ut. Likaså kan man fundera på det rimliga i att Skåne får nästan lika mycket stöd (8,6 mdr kronor) som de fem norrlandslänen tillsammans (8,8 mdr kronor).

Artikeln kommenterad på: Dagens Samhälle Nyheter24.se

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP