2009-03-17

En trygg statsminister!

Dagens Nyheters Henrik Brors är nog den som bäst sammanfattade partiledarduellen mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas Mona Sahlin med inledningen i sin krönika:

"Fredrik Reinfeldt intar statsmannarollen stärkt av stigande väljarstöd, medan en ifrågasatt Mona Sahlin ur underläge försöker sticka hål på bilden av att regeringen för en framgångsrik krispolitik. Partiledarduellerna har fått helt nya förutsättningar efter de senaste månadernas opinionsturbulens."
Nej, Sahlin lyckades verkligen inte visa att hon är mogen det uppdrag hon aspirerar på att få överta 2010. Medan Reinfeldt tydligt visade att regeringen gjorde svåra, men nödvändiga prioriteringar ansåg Sahlin att hon hade resurser till allt möjligt. Knappast något som ger ett trovärdigt intryck mitt i brinnande finanskris.

En av landets mest inflytelserika bloggare, Dick Erixon, skriver att Fredrik Reinfeldt bekräftade bilden av honom själv som en trygg statsminister och därför vann han. Och som Dick Erixon konstaterar:

"Han är uppgiften vuxen. Varför byta?"
Det tyckte uppenbarligen tittarna också vars reaktioner talar också sitt tydliga språk. I skrivande stund ansåg 76 % av Expressens läsare att statsministern vann debatten, 66 % av Aftonbladets.

Källor: Aftonbladet Aftonbladet SvD Expressen DN DN DN

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP