2009-03-17

Felriktad kritik

Kristdemokraternas partisekreterare är förståeligt nog frustrerad över sitt partis låga opinonssiffror, men han riktar kritiken fel när han skyller på den moderata dominansen och menar att "Moderaterna i högre grad borde spela över bollen till de mindre partierna".

Om det är något Fredrik Reinfeldt har vinnlagt sig om som statsminister så är det att ge alla fyra regeringspartier utrymme och möjlighet att få driva sina hjärtefrågor. Kristdemokraterna har t ex fått igenom vårdnadsbidraget, en radikal omläggning av fastighetsskatten och satsningar på folkhälsan. De övriga regeringspartierna har dessutom med mycket varsam hand hanterat frågan om könsneutrala äktenskap på ett sätt som Kristdemokraterna kan leva med.

Som största regeringsparti är det självklart att moderaterna får mer medialt utrymme än de övriga, särskilt i mellanvalstider. Samtidigt innebär det en risk då media också granskar oss moderater hårdare. Ett välskött fögderi (såsom nu i finanskrisens kölvatten) kan ge en skjuts uppåt i opinionssiffrorna, medan misstag och felbedömningar straffas hårdare. Se bara på den dåliga start regeringen fick, då backade i huvudsak moderaterna, eller socialdemokraternas rekyl efter tsunami-katastrofen.

Läs även: DN SvD

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP