2009-03-30

Rasistiska Sverigedemokrater på Lidingö

Sverigedemokraterna har varit föremål för en granskning av Sveriges Radio P1:s program "Kaliber". Där visar det sig att trots partiledningens ambitioner att visa upp en snygg fasad är det inte ovanligt med rasistiska synpunkter bland medlemmar och aktiva.

Ett av de interna möten där rasistiska uttalanden ska ha gjorts har dessvärre ägt rum på Lidingö. När jag hör inslaget i P1 blir jag mycket illa berörd.

Vi har alla ett ansvar för att motverka främlingsfientliga och rasistiska tendenser, oavsett var de dyker upp i samhället. Som förtroendevald har man ett särskilt ansvar att stå upp för alla människors lika värde, men det räcker inte. Alla kan och måste bidra, exempelvis i vardagens samtal vid fikarasten eller i kamratgänget på fritiden, liksom att i allmänna val faktiskt ta ansvar för att rösta och att rösta på ett parti som fullt ut respekterar mänskliga rättigheter.

Därför är det så oerhört viktigt att rösta i valet till Europaparlamentet den 7 juni. Att avstå, som tyvärr alltför många gör i brist på engagemang för Europafrågorna, är faktiskt indirekt att ge ett stöd till främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna. Gör inte det.

Källa: Politikerbloggen

2 kommentar(er):

Anonym,  30 mars 2009 16:17  

Är det verkligen rasistiskt att påpeka att t ex parasitsjukdomar som tuberkulos är vanliga i t ex Afghanistan och Afrika? I Afrika så bär 80 % av befolkningen tuberkulosbakterier och i Afghanistan dör närmare 20 000 människor per år av tuberkulos.

Paul Lindquist 30 mars 2009 16:52  

Ja om syftet är att stoppa människor som är i behov av skydd från att komma till Sverige är det rasistiskt.

Det är okså rasistiskt att påstår att muslimer inte äter gris för att de haft dem som älskarinnor, vilket också sker i inslaget. Lyssna gärna på det i sin helhet på http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1671875

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP