2008-10-14

4-0 till Reinfeldt

Kvällens debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin gav tydliga besked om skillnaderna som väljarna står inför. likt en terrier försökte Sahlin anklaga regeringen och moderaterna för allsköns orättvisor (det måste vara hennes nya favoritord), men hon fick svar på tal på samtliga punkter:

Regeringaalternativen
En samlad Allians mot ett oklart rödgrönt alternativ. Vem ska Mona Sahlin regera med och hur ska hon göra det?
1-0 till Fredrik Reinfeldt

Finanskrisen
Regeringen samverkar med övriga EU-länder för att säkra det finansiella systemet med höjd insättningsgaranti och beredskap att agera ytterligare om det behövs
2-0 till Fredrik Reinfeldt

Jobben
Regeringen satsar på en jobbskapande politik med incitament att anställa och att ta arbete. Socialdemokraterna vill höja bidragsnivån.
3-0 till Fredrik Reinfeldt

Skatterna
Socialdemokraterna vill höja skatterna med 70-80 miljarder. Regeringen har sänkt skatten med över tusenlappen varje månad för en normalinkomsttagare.
4-0 till Fredrik Reinfeldt

Källor: Aftonbladet Aftonbladet2 DN DN2 DN3 SvD SvD2

12 kommentar(er):

Grottolle 14 oktober 2008 20:51  

Synd bara att inte Fredrik Reinfeldt hade några förslag hur man löser frågan med jobben. För nuvarande Allianspolitik verkar ju bara öka på både varslen och arbetslösheten. Så nog var det mest självmål han slog in... Och han vägrar fortfarande att svara på varför han var tvungen tvinga ut 500000 ur A-kassan..Det är skandal. Få se nu..Sist högern hade makten så blev det budgetunderskott. Blir nog lika den här gången.

Björn 14 oktober 2008 21:24  

för en med 20000kr i månaden har nettoinkomsten ökat med hela 1000kr i månaden! samtidigt har a-kassan ökat med i snitt 120kr i mån, mao har en med medioker månadslön fått 880kr mer i fickan efter a-kassa avgiften! Att de har hoppat av är enbart girighet och nu är det lätt att skylla på en regering som gett dem en bättre ekonomi. Man behöver knappast va utbildad ekonom för att se hur mkt bättre det blivit. 170000pers som var arbeslösa år2006 har nu ett jobb. Sahlin retar sig på 10000utbildningar mindre.. men dem har jobb idag + 160000pers till. Valet stå mellan arbetslöshet och bidrag eller ett värdigt liv med ett jobb. Valet borde va givet

Grottolle 14 oktober 2008 23:13  

björn...

Vakna upp och titta dej omkring..eller läs tidningen. Över 10000 varsel på en månad och det ökar hela tiden. Och det fins inte jobb åt alla. Då är A-kassan viktig. Klart det är lätt att gasta som du då att dom får skylla sig själva presis som Alliansen säger om sjuka och gamla...Skyll er själva. Men nu har som tur och var många en annan syn på folk.Så det lär nog bli länge nu innan högern lurar svenska folket en gång till.

Anonym,  14 oktober 2008 23:36  

Så här skriver Lindquist om skatterna 4-0:

Skatterna
Socialdemokraterna vill höja skatterna med 70-80 miljarder. Regeringen har sänkt skatten med över tusenlappen varje månad för en normalinkomsttagare.

Normalpensionären får 68 kronor.
Reinfeldt får rött kort.Åldersdiskriminerande neokonservatister hör inte hemma i en solidarisk gemenskap.Kommer av oss pensionärer att röstas bort 2010.Att 30 miljarder kronor i jobbskatteavdrag skulle skapa några nämnbara mängder nya jobb, är rent nonsens. Det vet Reinfeldt också.Men han har inte ryggrad nog att säga som det är. -Jag gick till val som ledare för De Nya Moderaterna, Sveriges Nya Arbetarparti. Jag skall sänka skatten på arbete, rösta på mej!-
Nu har Ni fått er skattesänkning. Se till att ni behåller era jobb.Ni som inga jobb har, se till skaffa er ett.

De 68 kronorna som Reinfeldt till slut ger normalpensionären.Är inget som han ger med hjärtat. Nej, de kom till när någon smart neokonservativ kompis viskade i hans öra. Att trots att pensionärerna är en utdöende art, så kan dom, nu när dom är arga, rösta bort dej 2010. Då plockade Reinfeldt och Borg fram de 68 kronorna. I hopp om att de skall räcka. Vi får väl se.

Anonym,  14 oktober 2008 23:46  

Du kan inte läsa va Grottolle? Läs bilaga 5 till socialdemokraternas vårbudget 2002, så kan du tydligt utläsa vad de själva ansåg orsakade krisen i början av 90-talet. Jag har påpekat detta i ett tidigare inlägg till dig men du verkar helt oförmögen att ta till dig fakta, utan fortsätter på vanligt sosse-maner att vräka ut dig inlärda mantran.

Och av dina uppräknade varsel så består 6 000 av de 10 000 av dem från volvo. Varsel som beror på minskade försäljningar på den amerikanska marknaden som står för 50 % av volvos försäljning. Men det är väl enligt dig Reinfeldts fel...

Och att Reinfeldt skulle tvinga någon att lämna a-kassan är ju bara ett oerhört patetiskt påstående. Som Björn mycket riktigt påpekade så har skattesänkningarna varit betydligt högre än den höjningen. Så ingen har blivit tvingad att lämna. Dessutom visar det sig av de 500 000 så är mer än hälften sådana som lämnat pga. att de inte längre ser nytta med att vara med pga. att de är typ fyllda 64 och går i pension inom kort, andra är sådana som bedömmer sin arbetsmarknad så pass bra att risken för uppsägning är obefintlig. Men fakta, det är ingenting som du känner är så där väldigt viktigt, mer överordnat är att kasta klyschor omkring dig.

Och om nu medlemskap i en a-kassa är så viktigt för dig och sossarna, varför är ni då sådana stora motståndare till en obligatorisk statlig a-kassa?

Anonym,  14 oktober 2008 23:54  

Fjunstedt: Det är faktiskt ganska patetiskt att göra som sossarna och räkna på en medelsänkning för alla pensionärer. Pensionärskollektivet är INTE en särskilt homogen grupp. Den består på samma gång av några av rikets rikaste grupper samtidigt som den rymmer många av de allra fattigaste. Det är ju helt orimligt att räkna in de som har över 350 000 kr i pension i den uträkningen, vilket ni gör.

Ser man på fördelningen av sänkningen så får de som har allra högst pension ingen sänkning alls. Medan de med lägst pension får betydligt mer än de 68 kr som du hävdar. De med allra lägst pension får över 250 kr i sänkning vilket är klart mer än vad sossarna föreslog som generell sänkning till alla, dvs även till dem med väldigt hög pension. Så rent fördelningspolitiskt så ger alltså sossarna lika mycket till rika som fattiga, medan regeringen ger mest till de med lägst pension och ingenting till de med allra högst. Snacka om självmål från sossarnas sida...

Till dessa skattesänkningar skall även räknas den uppräkning som sker pga att arbetslösheten och utanförskapet minskat vilket de senaste två åren räknat upp pensionerna med närmare 9 000 kr per år. Till skillnad från i början på 2000-talet då sossarna styrde och pensionerna knappt räknades upp alls.

Anonym,  15 oktober 2008 00:34  

Till:
Anonym sa...

Fjunstedt: Det är......

Du har inte läst på! Eller också far Du med osanning. Motsvarande pensionsinkomst, som vid arbetsinkomst ger ett jobbskatteavdrag om 1000 kr, ger 68 kr. Ja, Reinfeldt sa likadant som Du i en TV-intervju hos Karin Hubinette. "Bland pensionärerna finns några av dom rikaste i Sverige, samt några av dom fattigaste. Därför ger vi dom fattigaste 200 kr / mån. Storsint !
Nej, men Ni är ju bara sådana. Nästa år får en som har en årsinkomst på 500.000, en skattereduktion om 17900:-. Neokonservativ solidaritet !
Att sedan Sahlin fegar ur och inte vågar dela skattesänkning så pensionärerna få anständig del.Innebär att jag och några till drar i väg vänster ut. Till L.O. Jag tar med mig så många pensionärer jag kan.
Även om Du vill vara anonym, vilket jag respekterar. Kan Du underteckna Dina svar med något. Kalla Anka eller .... Det blir lättare att svara rätt inlägg då.

Grottolle 15 oktober 2008 20:19  

Anonym sa...

Ja vi ser hur mycket ordning och trovärdighet du har..utav dom 10000 varslade var 2700 på volvo.
Borg sa efter sista valet att det tar ca 2 år innan Alliansens politik får genomslag på arbetsmarknaden. Och nog syns det nu. Alliansen sa före valet att dom skulle få bort arbetslösheten innan nästa val. Och man kan inte skylla på lågkonjuturen för den viste vi alla skulle komma efter högkonjuturen..För så har det alltid varit. Tror du på att om man sänker skatterna mest åt dom redan rika så minskar arbetslösheten.

Paul Lindquist 15 oktober 2008 21:54  

Inte ens Mona Sahlin påstår att varslen på Volvo beror på regeringens politik. Däremot har regeringens politik haft stor betydelse för att 180 000 har gått från utanförskap till egen försörjning under de senaste 2 åren.

När det gäller skattesänkningar har den största delen gått till låg- och medelinkomsttagare. Tror inte du att det har betydelse att en sjuksköterska eller förskollärare fått mer än en tusenlapp i månaden i lägre skatt?

Grottolle 19 oktober 2008 22:13  

Paul..

Är det inte Alliansens politik som gäller nu?????

Du ljuger ju Paul när du påstår att låg och medelinkomstagarna fått största skattesänkningarna. Du kan titta på det och räkna det i kronor...Du vet kronor är det man handlar med..Tycker en som du ska hålla sig för god för att försöka LJUGA för folket..

Paul Lindquist 19 oktober 2008 23:09  

Grottolle!

Du ska nog tänka dig för innan du beskyller människor för att ljuga.

Gruppen låg- och medelinkomsttagare har fått den största andelen av skattesänkningarna. Det innebär inte att en enskild låginkomsttagare har fått mer i skattesänkning än en höginkomsttagare eftersom det finns en liten progressivitet i jobbskatteavdraget, men som grupp har de fått det.

Procentuellt har låg- och medelinkomsttagare också fått mer i inkomstskattesänkning i förhållande till sin inkomst och hur mycket skatt de betalar.

Anonym,  21 oktober 2008 22:26  

Jag kräver inte att alliansen skall lösa alla vansinnigheter som sossarna hittat på men nog har man skjutit sig bra många gånger i foten.
Energiskattehöjningar. Skattehöjningar för småföretag. Nya skatter på fastigheter (fast man kallar det avgifter, fick ny avgift på fritidshuset som tidigare inte hade skatt) Ny skatt på bilförsäkring. Måste sk arbetarpartier höja skatter?

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP