2008-10-31

Nu är det match igen!

Många journalister och "experter" har sedan länge dömt ut Alliansregeringens möjligheter att bli omvalda. Man har pekat på den historiskt stora skillnaden mellan blocken, men när de läser Dagens Nyheter idag får de nog anledning att tänka om.

DN/Synovates mätning visar nämligen på ett jätteras för socialdemokraterna, över 6 procentenheter på bara en månad. Samtidigt ökar moderaterna med 4,5 procentenheter och ligger nu på samma nivå som valresultatet 2006. När det match igen!

Mona Sahlins katastrofala hantering av samarbetsdiskussionerna med miljö- och vänsterpartierna är sannolikt den grundläggande orsaken till raset. I den situationen visade hon att hon har stora brister som ledare och att det rödgröna alternativet saknar den stabilitet som återfinns i Alliansregeringen.

Inte blev det hellre bättre av att socialdemokraternas utrikespolitiske talesman, Urban Altin, gick till motangrepp mot Per Nuder eller att s-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul i ett vällovligt syfte att ta Sahlin i försvar anklagar partivänner för att vilja skada henne. Det förstärker, precis som Sanna Rayman skriver i Svenska Dagbladets ledarblogg, bara bilden av att Mona Sahlins ställning som parti- och oppositionsledare inte är särskilt stark. Det märker väljarna och ställer sig naturligtvis frågan: Om hon inte kan leda sitt parti, hur ska hon då kunna leda ett land?

Övriga källor: DN DN2 DN3 DN4 DN3 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 Aftonbladet Aftonbladet2 Aftonbladet3

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP