2008-10-28

Grundlösa anklagelser om mobbning

I en insändare i dagens LT sällar sig lidingöpartisten Lars H Ericsson till socialdemokraten Annica Grimlund och anklagar folkpartiet och moderaterna för att utsätta Ingrid Damberg för mobbning i samband med en debatt om en mobilmast i Islinge.

Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg förekom det definitivt ingen mobbning, vilket är lätt att verifiera för var och en genom att läsa Lidingösidan där hela debatten refereras ord för ord.

Dessvärre följer Ericssons och Grimlunds attacker ett mönster av otrevliga personagrepp från just lidingöpartiet och socialdemokraterna. Ingrid Damberg har exempelvis tidigare kallat mig för diktator, Grimlunds partikollega Claudio Crevatin beskyllt mig för att vara maktgalen och nu skriver alltså Lars H Ericsson själv att vi använder "tvivelaktiga metoder" och "trixar" när vi fattar demokratiska beslut.

Självklart har den politiska oppositionen rätt att ifrågasätta och kritisera majoritetens förslag, men vi måste också få bemöta deras påståenden utan att bli grundlöst anklagade för att mobba någon.

Om vissa oppositionsföreträdare dessutom kunde undvika att gång efter annan krydda sina inlägg med kränkande tillmälen skulle den politiska debatten bli bra mycket trevligare för alla inblandade.

1 kommentar(er):

Anonym,  30 oktober 2008 14:02  

I en krönika i Lidingö Tidning kan man läsa följande:

"Hon (Inger Damberg) är som en pitbull, snar till anfall och med en käke som inte släpper taget när hon har fått grepp. Hon vill ha klarhet till varje pris. Inte sällan går hon till direkta personangrepp, oftast mot högste hönset, kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist (m)."

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP