2008-10-30

Handelskammaren anmäler Uppdrag Granskning

Stockholms Handelskammare anmäler SVT:s ofta kritiserade program, Uppdrag Granskning. Handelskammarens vd, Peter Egardt, menar att programmet som handlade om Förbifart Stockholm var ensidigt, partiskt och nästan uteslutande lyfte fram argument mot vägen.

I princip lät man motståndarna till Förbifarten tala till punkt medan de kända förespråkarna klipptes så att det de sa i programmet inte motsvaras av deras verkliga åsikter. Att statliga Vägverket känner sig tvingat att lägga ut hela den oklippta intervjun med sin generaldirektör är en nog så tydlig markering av den myndighet som har ansvar för frågan.

Själv träffade jag min kommunalrådskollega, Lennart Gabrielsson (fp), från Sollentuna tidigare i veckan. Han hade också blivit intervjuad i programmet. 2 timmar hade de grillat honom, 15 sekunder sändes i tv...

Det är bra att Granskningasnämnden än en gång prövar Uppdrag Gransknings journalistiska metoder även om jag inte har så stora förväntningar på resultatet. Sveriges Television brukar (dessvärre framgångsrikt) försvara sig med att enstaka program inte behöver vara objektiva eller spegla båda sidor. Därför ska det till rätt grova övertramp för att de ska bli fällda. Problemet är bara att Granskningsnämnden endast granskar enstaka program och inte gör en bedömning av just helheten.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP